CHP'li Kuşoğlu'ndan Sürat Kargo'nun satışında büyük yolsuzluk iddiası: İlgili bakanları, TMSF yetkililerini uyarıyorum

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, TMSF tarafından yapılan ihalede Sürat Kargo'nun 335 milyon 500 bin liraya satılarak kamunun zarara uğratıldığını dile getirdi.

Yayınlanma: 09.08.2021 - 13:06
CHP'li Kuşoğlu'ndan Sürat Kargo'nun satışında büyük yolsuzluk iddiası: İlgili bakanları, TMSF yetkililerini uyarıyorum
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sürat Kargo'nun satışına ilişkin yolsuzluk iddiasında bulundu.

Sürat Kargo'nun 335 milyon 500 bin liraya satıldığını belirten Kuşoğlu, "Şirketin değeri, 1 milyar 700 milyon liranın üzerinde yani 1,3 milyar liralık bir kamu zararı söz konusu. Ayrıca satış kararı usulsüz." diye konuştu.

"ÇOK BÜYÜK USULSÜZLÜK, YOLSUZLUK VAR"

Sürat Kargo'nun geçen yıl 58 milyon lira kar ettiğini, bu yıl ise 130 milyon lira kar etmesinin beklenildiğini dile getiren Kuşoğlu, "Şirketin sürdürülebilir bir durumu var. Böyle bir durumda nasıl satış kararı alınıyor, bunun gerekçesi nedir? Bu, usulsüz bir işlem yapıldığını gösteren bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

"Keyfine göre TMSF şirket satamaz." diyen Kuşoğlu, "Hem rakam olarak çok büyük bir yolsuzluk var, TMSF tarafından 1 milyar 700 milyon liralık bir şirket 335 milyon 500 bin liraya satılmış, kamu zarara uğratılmış hem de satılmaması gereken bir şirket usulsüz olarak satılıyor. Satışıyla ilgili olarak çok büyük yolsuzluk, usulsüzlük var. Birisine, ısmarlama olarak bu şirket veriliyor. İlgili bakanları, TMSF yetkililerini uyarıyorum, bunlarla ilgili acil cevap bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"AÇIKLANMAZSA PAYLAŞACAĞIM"

Bülent Kuşoğlu, elinde farklı bilgilerin de olduğunu, bu konularla ilgili açıklama yapılmazsa bilgileri kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler