CHP'li Öğüt: Emekliye 'Anayasa kazığı'

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hükümetin Anayasa değişikliği paketi ile emekliye 'kazık attığını' ileri sürdü. Öğüt, paket ile getirilen düzenlemeyle birlikte Bağ-Kur ve işçi emeklisinin masada unutulduğunu, yok sayıldığını söyledi.

Yayınlanma: 15.05.2010 - 06:33
Abone Ol google-news

Anayasa paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne giden CHP, getirilen düzenlemeler ile emeklilerin masada unutulduğunu düşünüyor. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, paketin 6. maddesiyle toplu sözleşme masasında Bağ-Kur ve işçi emeklisinin unutulduğunu belirterek, "İşçi emeklisi masada yok. Bağ-Kur emeklisi yok. Hükümet paket ile birlikte toplu sözleşme masasında işçi ve Bağ-Kur emeklisini unuttu. Üstelik kasıtlı unuttu. Bu paket hükümetin emekliye Anayasa kazığı, demokrasi kazığı" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan da, "Emekliler gözden çıkarılmış durumda. Verilen grevli toplu sözleşme hakkı yok" diye konuştu.
 

"Bağ-Kur ve işçi emeklisi ortada kalıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ise, "Masada sadece memur olacak. Masada ne memur emeklisi ne de işçi emeklisi var. Orada diyor ki, 'memurlara alınan zamlara memur emeklisine de yansır'. Bağ-Kur emeklisi, işçi emeklisi ortada kalıyor. Adaletsizlik var" dedi.
 

Emekliden hükümete: Referandumda oy yok

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan da, "Hükümet paket ile emekliye gol attı. Ama biz bunu yemeyeceğiz. Emeklinin 25 milyon oy potansiyeli var. Referandumda oy vermeyeceğiz. Gereğini yapacağız. Çünkü paket ile emekliye masada söz hakkı verilmiyor. Emekliye hiçbir şey getirmiyor" diye konuştu.
 

 

Madde 6

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 53'üncü maddesinin kenar başlığı "A. Toplu İş Sözleşmesi ve toplu sözleşme hakkı" olarak değiştirilmiş, üçüncü ve dördüncü fıkraları yürürlükten kaldırılmış ve maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmişti:

"Memurlar ve diğer kamu görevlileri, toplu sözleşme hakkına sahiptirler.
Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurabilir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları kesindir ve toplu sözleşme hükmündedir.
Toplu sözleşme hakkının kapsamı, istisnaları, toplu sözleşmeden yararlanacaklar, toplu sözleşmenin yapılma şekli, usulü ve yürürlüğü, toplu sözleşme hükümlerinin emeklilere yansıtılması, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun teşkili, çalışma usul ve esasları ile diğer hususlar kanunla düzenlenir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler