CHP'li Sipahi AKP'li gibi

AKP’li Bayraktar’ın fezlekesindeki yasal dinleme kaydı ‘farklı bir siyasi portre’ çiziyor

Yayınlanma: 07.01.2015 - 02:37
Abone Ol google-news

Üzeri örtülen 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasının TOKİ ayağındaki şüphelilerden birisi olan ve soruşturmadan aylar sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle hafta başında CHP’den istifa eden Hüseyin Avni Sipahi “yasal dinleme kayıtlarına” göre farklı bir siyasi portre çiziyor. Meclis’te AKP’li üyelerin oylarıyla aklanan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekede yer alan kayıtlarda Sipahi ile Bayraktar, yerel seçimler öncesi İstanbul’u konuşuyor. Bayraktar’ın, “İzmir’i alırsak İstanbul’u kaybedersek şaşırma” sözlerine Sipahi, “Çok üzülürüm” diye yanıt veriyor. Devamında Bayraktar’ın, “İstanbul’u bizim almamız lazım” diye çıkışına bu kez Sipahi,
“Başka çaresi yok” sözleriyle destek veriyor. Meclis’e gönderilen kayıtlarda Sipahi’nin “Ben yok abi ben sana izah edeceğim bilgin dışında hiçbir şey hareket etmem edemem ki zaten abi ben sana izah ederim konuşuruz” sözleri dikkat çekiyor.

 

Sarıgül iması...

Tarih: 1 Aralık 2013... Yaklaşık bir yıl öncesi. Bayraktar ile Hüseyin Avni Sipahi konuşuyor. Konuşmanın ana konusu yerel seçimler ve İstanbul. Kayıtlarda CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı Mustafa Sarıgül’ün adı geçmese de Sipahi, Sarıgül’ü işaret eden yorumlar yapıyor. İşte o kayıttan önemli bölümler (imla ve anlatım bozukluklarına dokunulmadı):

Hüseyin Avni Sipahi: Ha görüntüde zaten iyi Emine hanımla ortada koltuk boş hep öyle gösterdi zaten şey bencede iyi olur gibi geliyor bana abi böylesi daha iyi olur şöylede bir gelişme var onu da bilmeni istiyorum Kadir TOPBAŞ olunca çok rahatladı bu herif Kadir TOPBAŞ’tan sonra iki saat sonra adaylığını açıklayabilir bilgisi olsun o Binali’den korkuyordu demek ki.

Erdoğan Bayraktar: E tabi bunlar buna vuracak çok şeyi var tabi.

H.A.S: Tabi aynen öyle.

E.B: Kötü olur ya bu İzmir’i, İzmir’i alırsak İstanbul’u kaybedersek şaşırma.

H.A.S: He evet evet enteresan çok üzülürüm yalnız bugün netini anladım abi tabi sen bunun tabi çok neyse torba herif o çok acayip rahatladı ona göre başkada şeyler yapıyorlarmış ona öbür taraflar işte sen susun busun zarttır zurttur bavul çanta manta.

E.B: İstanbul’u, İstanbul’u alacağız da abi İstanbul da gece gündüz çalışıp İstanbul’u bizim almamız lazım yani.

H.A.S: Başka çaresi yok yalnız ben sana birşey söyleyeyim mi abi en kuvvetli yerlerden biri de İstanbul’da AK Parti bunu da böyle bilmek lazım kim kuvvetli parti kuvvetli parti kuvvetli.

E.B: Ya şey biliyor nedir o partide kuvvetli başbakan da işi biliyor çok iyi biliyor siyaseti çok iyi biliyor söylediği her sözü sanki böyle yüz sefer tartıp olarak söylüyor.

H.A.S: Evet evet.

E.B : Yoruluyor abi çok yoruluyor ya adam ... ben şimdi uçakta bir iki birşey söyleyecektim ona baktım adam gitmiş ...

H.A.S: Gitti değil mi gitmiş değil mi gitmiş gitmişti evet abi.

E.B: He ya zor iş kolay değil yani çok zor iş.

H.A.S: He abi Allah yardımcısı olsun.

E.B : Neyse konuşuruz işte ....

 

OYBİRLİĞİYLE ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLEN SİPAHİ CUMHURİYET’E AÇIKLAMA YAPTI

CHP’den istifa ettiği kamuoyuna yansıdığı gün Beşiktaş Belediyesi’nde oybirliğiyle encümen üyeliğine seçilen Sipahi, Cumhuriyet’e şu açıklamaya yaptı: “Hiçbir zaman AKP üyesi olmadım. AKP üyesi olsaydım zaten o partiye geçerdim. Ben aynı zamanda Rizeliyim. Sayın Cumhurbaşkanını da başbakanlık döneminden, büyükşehir belediye başkanlık döneminden beri tanıyan bir Rizeli olarak birçok tanıdıklarım olmasına rağmen düşüncem sosyal demokrat ve özgürlükçü. Demokrasiye inanan yaşam şeklim olarak CHP’de yer aldım. Onun için bunu şiddetle reddediyorum. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar beyle CHP’de şu anda üst düzeyde yönetici olan birçok kişi de zamanında görüşüyor. Kimisi ilçesine, kimisi iline, kimisi tanıdıklarının sorunlarını çözmek için defalarca görüşüyor zaten. Bu parti ayrımcılığımız kişisel veya duygusal anlamda görünmememizi gerektirmez diye düşünüyorum. Görüşmem de bu yüzdendir. Problem yok. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beyefendi olmak üzere yoğunluğundan, yanlış yönlendirilmeden yanlış kararlar
verilmesinden de büyük üzüntü duyuyoruz. Hakkınızda herhangi bir işlem yoksa haksızlığa uğramış olmaz mısınız? İlk takipsizlik alanlardan bir tanesi de benim. Siz düşünebiliyor musunuz? CHP’den belediye başkan adayı olmuşum örgüt lideri olarak lanse ediyorlar. Bir insan örgütün yüzde 80’ini tanımazsa oradan örgüt çıkar mı? Niye beni araştırma komisyonuna çağırmadılar peki? Beni ifadeye çağırmaya gerek bile duymadılar. Herhangi bir şeye rastlamadıkları için bu kadar insanı ifadeye çağırıp beni çağırmadılar. Ben bir haksızlığa uğradım ve bundan dolayı Çekmeköy Belediye Başkanlığı adaylığını son anda kaçırdım. Sayın Kılıçdaroğlu beni aradı. ‘Senin haksızlığa uğradığını biliyorum. Kimi istiyorsanız aday gösterebilirsiniz’ dedi. Ben başkaları gibi ne kardeşimi ne de eşimi gösterdim. İstifamı da sadece nezaketen Sayın Genel Başkan’a sundum. İl başkanı da biliyor. Onun sıkıntıya girmemesi adına nezaketen sundum.

Kamuoyunda Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Sipahi’nin encümenlik için aday olarak gösterilip seçilmesi, haberlerde “CHP Genel Merkezi’ne karşı meydan okuma” olarak yorumlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler