CHP'li Soysal'dan Başbakan'a İsrail sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yapılan İsrail saldırısını bir soru önergesiyle TBMM Gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 31.05.2010 - 13:21
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "İnsani yardımların ulaştırılması sürecinde İsrail müdahale edeceği yönünde sert işaretlerin olmasına rağmen sürecin daha yakından incelenmesi yerine planlanan Güney Amerika ziyaretinin yapılması daha mı öncelikliydi" diye sordu.

Soysal, Başbakan Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan Türk gemilerine saldırısını "şiddetle ve nefretle" kınadığını, bu saldırının bir "insanlık suçu" olduğunu ifade etti. Yaşanan bu olayın, Türkiye'nin Ortadoğu'da yaşanan sıcak çatışmanın içine çekilmeye çalışıldığının göstergesi olduğunu savunan Soysal, şöyle dedi:
"Olayların bu duruma gelmesinin adeta beklendiği bir süreç yaşanmıştır. Saldırının meydana geldiği tarihten önce yaşanan gelişmeler Hükümet tarafından özen ve dikkatle değerlendirilmemiştir. İsrail tarafından yapılacak olası müdahaleler karşısında diplomatik birtakım girişimlerde bulunularak, önlemlerin alınması gerekirken bu yönde bir adım atılmamış olması önemli bir eksikliğin göstergesidir."

Soysal, Başbakan Erdoğan'a "İnsani yardımların ulaştırılması sürecinde İsrail'in müdahale edeceği yönünde sert işaretler olmasına rağmen sürecin daha yakından incelenmesi yerine planlanan Güney Amerika ziyaretinin yapılması daha mı öncelikliydi" sorusunu yöneltirken TBMM'nin gelişmeleri değerlendirmek için acilen toplanmasının düşünülüp düşünülmediğini de sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler