CHP'li vekilden Erdoğan'a 25 soru

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a İstanbul Harbiye Kongre Merkezi ile ilgili olarak kaç ihale yapıldığına dair 25 soru yöneltti.

Yayınlanma: 26.05.2010 - 08:36
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tamaylıgil, Bakan Atalay'a, İstanbul Harbiye Kongre Merkezi ile ilgili olarak kaç ihale yapıldığını, bu ihalelerin sözleşme tutarını sordu. Harbiye Kongre Merkezi ile ilgili olarak kaç ihalenin iptal edildiğini de merak eden Tamaylıgil, İçişleri Bakanı Atalay'a şu soruları yöneltti:

"Harbiye Kongre Merkezi ile ilgili olarak 'pazarlık usulü' ile yapılan ihaleler hangileridir? Yapılan ve iptal edilen ihaleler kim tarafından onaylanmıştır? Büyükşehir Belediye Başkanı bu ihaleleri onaylamış mıdır?

Kamu İhale Kanunu'nun 5. ve 19. maddeleri gereği açık ihale yapılması gereken işler hangi gerekçe ile aynı Kanun'un 21/b maddesi uyarınca pazarlık usulü ihale ile yapılmıştır?"
 

"İhaleye kaç firma katıldı?"

İhaleye kaç firmanın katıldığını da soran Tamaylıgil, "İhaleye katılan ancak, teklifleri geçerli sayılmayan firmalar hangisidir? İhale sonrasında işin kapsamı genişletilmiş midir? Firmalara ödenen toplam tutar ne kadardır" dedi. CHP'li vekil, Atalay'a, "İnşaat sırasında kazaya bağlı olarak herhangi bir yaralanma veya ölüm olmuş mudur? Böyle bir kaza olmuşsa kurbanların isim, adres ve telefonları nedir" diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler