Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları buluştu

Bursa’da Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) kampı önceki gün 72 öğrencinin katılımıyla sona erdi. Bu kampta sadece çocuklar değil, veliler de eğitim alarak öğrencilerin verdiği konserin başında ritim atölyesi çalışması sergiledi. Bir sonraki kamp Edirne’de 5-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Yayınlanma: 04.02.2020 - 02:00
Cihat Aşkın ve Küçük  Arkadaşları buluştu
Abone Ol google-news

CAKA, keman virtüozu Cihat Aşkın’ın, henüz Londra’da öğrenci olduğu yıllarda hayalini kurduğu, 2001 yılında Bursa Uludağ Üniversitesinde hayata geçirdiği bir müzik eğitim projesi. Başlangıçta sadece keman çalgısını kapsayan proje zamanla bütün yaylı çalgıları, piyanoyu ve bu senenin ilk etkinliğinde şan eğitimini de bünyesine katmış. Aşkın’a göre, 7’den 70’e herkes bir enstrüman çalabilir. Müziğin bir mutluluk aracı olduğunu söyleyen Aşkın, “CAKA, bu düşünceyle müzik eğitimini halkın geneline yayarak müziksever bir zemin oluşturmayı ve bu zemin içinden çıkabilecek özel yetenekleri keşfedip, onları dünya standardında kabul gören sanatçılar haline getirmeyi hedeflemektedir ki; bu düşüncenin meyvelerini çoktan almaya başladık. İngiltere’de, Amerika’da, Almanya’da, Hollanda’da, İsviçre’de ve şu anda sayamacağım kadar pek çok ülkede en önemli müzik kurumlarında eğitimini tamamlamış, ve eğitimine halen devam eden pek çok genç sanatçıyı yetiştirdik” diyor. 

Bursa’da yapılan kampta bir hafta boyunca her gün yaklaşık 18 konser yapıldı. Kampa kalan öğrenciler, hem kendilerini dinletme hem profesyonel hocaların eğitimi ile piyanistlerin eşliğinde ilk konserlerini verme imkânı buluyorlar. 

Bu kampları yurtdışında da yaptıklarını söyleyen Aşkın, “2013 yılında Dubrovnik’te 2015 ve 2016 yılarında İtalya’nın Cenova kentinde yaz ve kış okulları gerçekleştirdik. Bu kamplara çok değerli Türk ve yabancı hocalar katıldı. Ancak artık TL’nin değer kaybetmesinden sonra yurt dışında bu tarz etkinlikler yapmak pek mümkün değil. Bizde madem yurt dışına öğrencilerimizi götüremiyoruz, o zaman dünyaca ünlü hocaları buraya getirir, öğrencilerle burada buluştururuz dedik. Geçtiğimiz yaz Ani Schnarch, Itzhak Rashkovsky gibi isimleri getirdik. Türk öğrencileri bu önemli isimlerle çalıştırdık. Sadece bunlar değil, Suna Kan, Ayla Erduran gibi efsanelerle çalıştı öğrencilerimiz. Türk insanı yeteneklidir. Kolay öğrenir. CAKA’ya davet ettiğimiz bütün yabancılar bizim çocuklara hayran kaldılar” diyor. 

Bu sene keman alanında Cihat Aşkın’ın yanında Çiğdem İyicil, Muhammedjan Turdiev, Bahar Büyükgönenç, Ahmet Ali Zafer, Ozan Sari, Mesut Çaşka, viyolada Beste Tıknaz Modiri, çelloda Antonio Gashi, Piyanoda Orçun Orçunsel, Tayfun İlhan, Ecem Alnıaçık ve şan alanında Laçin Modiri hoca olarak yer aldı.  



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon