Çin'de halka yasak olan sosyal medya, diplomatların kullanımına açıldı
Çin, vatandaşlarına yönelik sosyal medya yasaklarını sürdürürken Twitter ve Facebook gibi platformları diplomatların ve hükümet görevlilerinin kullanımına açtı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, yaptığı açıklamada, söz konusu adımla ülke dışındaki insanlarla daha iyi iletişim kurulabileceği ve Çin'in politikalarının daha iyi tanıtılabileceğini belirtti.
Geng, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarını diplomatların ve hükümet görevlilerinin kullanımına açmakla uluslararası alanda iletişimi sosyal medya platformlarıyla güçlendirmeye yönelik Çin'in isteğini vurguladığını dile getirerek, ülkede interneti kanunlar ve düzenlemeler uyarınca yönettiklerini kaydetti.
Çin'de Facebook ve Twitter gibi yabancı menşeli sosyal medya araçlarına erişim yasakları bulunurken, bunlara alternatif olarak ortaya çıkan Wechat ve Weibo gibi sosyal paylaşım platformları yönetimin teknolojiyi sosyal denetim aracı olarak kullanabilmesine de fırsat veriyor.
Hong Kong'da göstericilerin sosyal paylaşım sitelerini aktif olarak kullanmasının Çin'in bu platformlara karşı endişelerini arttırdığı belirtiliyor.
Video Haberler
-
AKP’li belediyeler enflasyon farkını ‘zam’ diye sundu
-
Gebze'de orman yangını!
-
Iğdır’da hareketli dakikalar
-
Dere yatağında cesedi bulunan Hikmet, toprağa verildi
-
Derelerin beton kanala alınmasına tepki
-
Şişli'de doğalgaz borusu patladı
-
Üst geçitte intihar girişimi
-
25 yıllık cinayeti, bu sözler ortaya çıkarmış...
-
Uyarılar art arda gelmişti
-
Motorine zam geliyor!
En Çok Okunan Haberler
-
Parti devleti sınır tanımadı
-
'Soylu’nun görevden alınması an meselesi'
-
Türkeş’in kızı da ülkeyi terk etti
-
Domino's iflasını açıkladı: Tüm restoranlarını kapadı
-
EYT’de iki güçlü formül öne çıktı
-
Türkeş’in kızı da ülkeyi terk etti
-
Kaymakamlık Zeytinli Rock Festivali’ne izin vermedi
-
Sıfır araçlarda '6 ay ve 6 bin km' şartı
-
Erdoğan talimat verdi
-
Ahmetcan Kaplan kimdir, kaç yaşında, nereli?