Cizre'de evler işaretleniyor

Beş kişinin öldüğü olayların ardından Cizre'de tansiyon düşmüyor. Hüda-Par'lılar tarafından boşaltılması istenen Nuh mahallesindeki 10 evin dün boyayla işaretlendiği belirtildi. HDP'li Sarıyıldız, "Bu oyun tutmayacak" dedi.

Yayınlanma: 10.01.2015 - 22:01
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kişinin öldüğü olayların ardından tansiyon düşmüyor. Cizre’de 27 Aralık’ta PKK’nin gençlik yapılanması YDGH üyeleri ile Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hüda-Par arasında çıkan çatışmada 4 kişi ölmüş, HDP ve DBP’nin valilik ve Cizre kaymakamlığı ile yaptığı görüşmelerin ardından da göstericilerin açtığı hendekler kapatılmıştı. İlçede geçen salı akşamı elektriklerin kesilmesinin ardından özel harekât polisleri zırhlı araçlarla Cudi mahallesine girmiş, işten eve dönmekte olan 17 yaşındaki Ümit Kurt kalbinden vurularak öldürülürken 26 yaşındaki Çelebi Sakçak da sırtından vurularak ağır yaralanmıştı. Yaşanan olayların ardından Cizre’de tansiyon bir türlü düşmüyor, önceki gece polislerin nöbet tuttuğu Aşk tepesinden mahallelere ateş açıldığı iddia edilirken dün de Nuh mahallesinde 10 evin siyah boya ile işaretlendiği belirtildi. Tedirgin olduklarını belirten mahalle sakinleri, Cizre’de provokasyon yaratılmak istendiğini söyledi.

 

Sarıyıldız: Bu oyun Cizre’de tutmaz

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, gazetemize yaptığı açıklamada, “Evlerin işaretlenmesini biz Çorum ve Maraş katliamlarından biliyoruz. Bu oyun Cizre’de tutmayacak. İşaretlenen evler Hüda-Par’lı ailelerin oturduğu evlere yakın olan evler. Daha önce bu evlerin sahiplerine evlerin boşaltılması söylenmiş. Biz bunları vali ve kaymakama iletmiştik” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler