Cömert ailesi Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevinde

Gezi direnişinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert ve annesi Hatice Cömert Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için bir günlük açlık grevine başladı.

Yayınlanma: 03.08.2017 - 14:07
Abone Ol google-news
Gezi direnişinde Hatay’da polisin attığı gaz bombası ile başından vurularak yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert ve annesi Hatice Cömert , açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek için Antakya'da Abdullah Cömert’in yaşamını yitirdiği yerde bir günlük açlık grevine başladı.


Gazetemize konuşan Zafer Cömert,“Abdullah’ın katledildiği yerde açlık grevindeyiz. 2 akademisyen 148 gündür açlık grevinde, işlerini geri istiyorlar .Biz de onlara destek amaçlı saat 18.00’e kadar bir günlük açlık grevindeyiz.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile birlikte Ahmet Şık ve bütün tutuklu gazeteciler,  tutuklu HDP milletvekilleri ve adalete ulaşamayan herkese selamlarımızı iletiyoruz. Adalet temelli olarak, Nuriye ve Semih için akşama kadar buradayız. Sağlık sorunları nedeniyle daha uzun devam edemeyeceğiz” dedi. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Gençlik Kolları, HDP İl yönetimi ve vatandaşlar da Cömert ailesini ziyaret ederek destek verdi.
 
Tansiyon ve şeker gibi  sağlık sorunları bulunan anne Hatice Cömert, saat 16.00 sıralarında rahatsızlandı. Tansiyonu yükselen anne Cömert, evine giderek dinlendi.  Zafer Cömert de Gülmen ve Özakça için başlattıkları destek eylemini saat 18.00’de sonlandırdı. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler