Cübbeli: Ben kutsal değilim günahkârım

''Karagümrük çetesi'' davasında savunma yapan ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, "Ben kutsal değilim günahkarım" dedi.

Yayınlanma: 21.06.2012 - 09:21
Abone Ol google-news

''Karagümrük çetesi'' davasında,  ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın, 1 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına başlandı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık ile Nejat Ergin'in de aralarında yer aldığı 10 tutuksuz sanık katıldı.

Kimlik tespiti yapılan sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü, 8 çocuğu olduğunu belirtti. Başkan Ekinci'nin çocukların tek anneden olup olmadığını sorması üzerine Ünlü, çocuklarının 2 ayrı eşinden doğduğunu ifade ederek, yazarlık yaptığını ve aylık gelirinin de 10 bin lira olduğunu söyledi.

Savunmasında iddianamede yer alan kadınları tanımadığını belirten Ünlü, "35 yıldır kürsü önündeyim. Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Barış’ı dövmüşler, bazı şeyleri söyletip imzalatmışlar" dedi.  


’Evde miydi, değil miydi’ bilmiyorum kadınlar'

2 senedir davanın tutuklu sanığı Barış Sezek’in kendisinin maddi işleri ile ilgilenmediğini ifade eden Ünlü, "Savcı bey bana eve girerken fotoğraflarımı gösterdi. ’Bu eve gitmişsin’ diyor. Ben her zaman Barış’ın evine gidiyorum. Ben kadını görmedim. ’Evde miydi, değil miydi’ bilmiyorum kadınlar. Barış bana Fas’a gitmeden önce ‘nerelere uğrayalım’ diye sordu. Ben de ’kabirlere gidin’ diye söyledim. Orada nerede kaldılar bilmiyorum. ’Gidince arayın, benden para isteyin’ dedim. Arayın ‘dağıtacağız burada’ deyin, dedim. ’Buradan gelmek isteyenler var’ dedi. Bazıları gelip gidiyor, bazıları gitmiyor. Talebe olarak bazı ülkelerden geldi. Bir ay , iki ay kalan var. Gelenim gidenim eksik olmaz. Ailecek gelenler evimde kalır. Bana talebe olarak gelmek isteyen olduğunu söylediler. ’Ben iki tane talebeyi karşılarım’ dedim. ’İki talebe geldi’ dediler. Ben bunları görmedim. Ben çok yoğun biriyim" diye konuştu.


"Ben kutsal değilim günahkarım"

"Bu kadınlar karakola düşünce bana gelip durumu anlattılar" diyen Ünlü, bu olayı duymasının ardından yurtdışına çıktığını belirtti. Daha sonra olay hakkında bilgi almadığını belirten Ünlü, "Bütün mesele benim üzerimde dönüyor. Mesele bana dokunduruldu. Bence başarısız bir operasyondu. Ama bazıları başarı olarak görebiliyor olabilir. Binlerce mektup aldım. Benim yüzümden aile kavgası oldu. Beni adam kutsal görüyor. İnsanlar kavga etti, nişanlısından ayrılanlar oldu. Benim bu olayım, toplumsal bir olay oldu. Ben kutsal değilim günahkarım. Kimseyi hürriyetinden yoksun bırakmadım. Gönül rızası ile de kimse olmadı" ifadelerini kullandı.


"Nikah kıyacağım ama ilişkiye girmeyeceğim"

Söz konusu kadınları tanımadığını bir kez daha vurgulayan Ünlü, "Tanımıyorum öcü gibi bir şey ya. Mantıklı mı? Hem kadına nikah kıyacağım (imam nikahı) ama ilişkiye girmeyeceğim" dedi.

Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı, "Kadınlar ’ilişkiye girmedik’ demiyor, ’giremedik’ diyor" dedi. Ünlü bu sözlere, "İlişkiye de giremediysek rahat etsin o zaman" diye konuştu.


İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün, ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'', ''insan ticareti yapmak'', ''cinsel saldırı'' ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlarından 25 ile 53 yıl ar asında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Örgüt elebaşıları olduğu iddia edilen sanıklardan Nejat Ergin'in, ''haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'' ve ''tehdit'' suçlarından 10 ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Barış Sezek'in de ''haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'', ''insan ticareti yapmak'', ''fuhşa aracılık ve yer temin etmek'' ile ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlarından 87 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, diğer 13 sanığa da ''insan ticareti yapmak'', ''cinsel saldırı'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'', ''fuhşa aracılık etmek'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' ve ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçlarından 1 ile 48 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler