Cudi Dağı'ndaki yangın söndürüldü

Şırnak ve Silopi arasında yer alan Cudi dağında önceki gün başlayan yangın, Cizre, Uludere ve Şırnak’tan gelen ekiplerin desteğiyle ancak üç günün sonunda kontrol altına alındı.

Cudi Dağı'ndaki yangın söndürüldü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.07.2015 - 16:50

Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak'ın karşısındaki Cudi Dağı'nın Silopi tarafında, iki gün önce belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Silopi'nin Görümlü Köyü'nün üst tarafında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek dağın zirvesine doğru ilerledi. Cudi Dağı'ndaki Aksu Köyü çevresinde yoğunlaşan yangına köylülerin yanısıra Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti.

Cudi Dağı'nda yangın kontrol altına alındı

Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 100 futbol sahasına denk gelen 100 hektarlık alanın etkilendiği, meşe çalılıkları ve 400 fıstık ağacının zarar gördüğü tespit edildi.

Cudi Dağı’ndaki yangını söndürmesinin ardından Şırnak’ın merkeze bağlı Başağaç köyünde elektrik direğinden çıkan kıvılcımın neden olduğu bildirilen başka bir yangına da müdahale edildi.

Başağaç ve Kaymakamçeşme köyleri arasında etkili olan ve 4-5 hektar alanın zarar gördüğü örtü yangını, ekiplerin üç saatlik çalışması sonucu tamamen söndürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler