Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben TEOG olayını istemiyorum, kaldırılması lazım

Canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ' Ben TEOG olayını yanlış buluyorum. TEOG kaldırılmalı' dedi.

Yayınlanma: 15.09.2017 - 20:11
Abone Ol google-news

<video:824676>

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de gerçekleştirme kararı aldığı bağımsızlık referandumuna ilişkin "Sayın Barzani, bizim bu konuda ne düşündüğümüzü gayet iyi biliyor. Yaptığı açıklama, bana göre hakikaten çok çok yanlış bir açıklama. Çünkü bizim yıllardır Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor" dedi. 

Erdoğan, HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldırı düzenlenmesi ile ilgili olarak da “Her şeyden önce bizim dinimizde, bizim değerlerimizde siz kalkıp da yani defnedilen bir insanın mezarına yönelik, seversin sevmezsin, böyle bir müdahale tarzı yoktur” ifadelerini kullandı. “İçlerinde alkollü olanların olduğunu da bana bakanım söyledi” diyen Erdoğan, “Gerekirse uçak tahsis edelim, kendi topraklarında defnedebilsinler dedim” açıklaması yaptı.

"Ben TEOG olayını yanlış buluyorum" diyen Erdoğan, "Başbakanım, bunlardan kurtaralım bu ülkeyi. Biz artık böyle ilkel bir durumda değiliz, o geçmişte kaldı, neler çekti bu ülke yetti artık" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Barzani'nin açıklması çok yanlış. Bunu akıl tutulmasından öte bir şey olarak görüyorum, bu ciddi manada bir siyasi acemiliktir, böyle bir siyaset anlayışı olmamaz.. Bizim Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor. Bunu bildiği halde Kerkük özellikli bir bölge bunu da bildiği halde kalkıp hala buralarda kendisine göre bazı operasyonlar yapma gayreti içerisine girmesini hiç doğru bulmuyorum. Biz en zor dönemlerinde yanlarında olduk ve hala yanlarındayız. Ancak bu atılan adımlar bizi yeni bir karar sürecine itti.

Şimdi ABD dönüşü 22'sinde bu referandum olayını da gündeme aldığımız MGK toplantısını öne aldık ve bu toplantıyı ayın 22'sinde saat 15'te yapacağız. Bu konuyla ilgili nihai kararımızı da bizler teklif olarak hükümet de Bakanlar Kurulu olarak ayın 22'sinde verecek. Demek ki bir şeyler anlamamış."

'ZAFER BEY'LE İLGİLİ KONUYA HAKİM DEĞİLLER'

Erdoğan, ABD'de Rıza Sarraf dosyası kapsamında tutuklama kararı çıkarılan eski Ekonimi Bakanı Zafer Çağlayan'la illgili olarak da şunları söyledi: 

"Zafer Bey'le ilgili ve bunun yanında Halk Bankası'nın alt yöneticileriyle ilgili kararın da yine nasıl bir organizasyonun neticesi olduğu ortaya çıkıyor. Bu, 17-25 Aralık sürecinde buradaki FETÖ ekibinin o soruşturmalarında geçen ifadeler neyse aynı şimdi burada geçiyor. Hiç mi hiç ilgisi alakası olmayan veya bakanlık süreciyle, bakanlık sürecinin dışındaki dönemleri kapsayan garip ifadeler var orada. Konuya da hakim değiller. Bu şekilde, Zafer Bey'le ve diğerleriyle ilgili o hazırladıkları soruşturma beyanının içerisinde bunlar var."

 'TANRIKULU TERÖRİST AĞZIYLA KONUŞUYOR'

Hakkari'de PKK'ya yönelik operasyonda silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) sivilleri vurduğu iddiasını gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu da eleştiren Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"İnlerine gireceğiz, inlerine. Benim şehitlerimin, on binlerce şehidimin hesabını soracağız. Sonuna kadar, üzerine üzerine gideceğiz. Biz Kılıçdaroğlu'nun hatırı için geri vitese takamayız. Öbürü zaten tam terörist ağzıyla konuşuyor. Sen Genel Başkan'san önce, bu adama diyeceksin 'Sen ne konuşuyorsun? Senin bu ağız, Kandil'dekilerin ağzı'. Zaten bunlar aynı ağzı kullanıyorlar. Biz insansız hava araçlarını elde edebilmek için yıllarca çalıştık."

AYSEL TUĞLUK'UN ANNESİNİN CENAZESİNE SALDIRI

"Aysel Tuğluk'un cenazesinden yaşananlar çok üzücü. Bizim değerlerimizde, bizim dinimizde  böyle bir şey yok dedim. Gerekirse uçak tahsil edelim, kendi topraklarında defnedebilsinler dedim.  Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette.İçlerinde alkollü olanların da olduğunu da bakanımız söyledi. Gerek İçişleri gerek Adalet Bakanlığımız da bunun takibini yapıyor" 

S-400 ANLAŞMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze sistemi alması konusunda "Türkiye'nin kendi kararı" açıklamasını da değerlendiren Erdoğan, şunları ifade etti:

"Stoltenberg, bu konuda NATO'nun aslında kuralını ortaya koydu. Şimdi; yıllar önce Yunanistan S-300 aldı. Herhangi bir uygulama yaptınız mı? Yapmadınız. Şimdi biz, aynı ülkeden S-400 ile ilgili anlaşma yaptık, rahatsız oldunuz. Peki, siz verdiniz de biz almadık mı? NATO ülkelerinden bize böyle bir destek verildi mi, füze konusunda? Hayır, istedik, vermediler. Şimdi biz başımızın çaresine bakacağız. Bir başka yerden bulduk, oradan alacağız. İstediğim yerde bu anlaşmaları yapar, adımlarını da atarız. Daha bizim bu çeşitlendirmemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecek. Buna müdahale yetkileri yok. NATO'nun kendi kuralları içerisinde de yok ve bu yapılan uygulama tamamen Türkiye'nin güçlenmesini engellemeye yönelik bunlar adımlardır."

BEN TEOG OLAYINI İSTEMİYORUM  

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. TEOG kaldırılamalı. Biz TEOG ile mi geldik? Gelirsin puanınla girmen gereken yere girersin. Bindirilmiş kıtalara dönüyoruz olmaz.

Bu yıl lisans öğrencilerine kredi ve burs 470 TL olarak ödenecek. Yüksek lisans öğrencilerine 940 TL ödenecek.

BEDELLİ ASKERLİK

Erdoğan, hükümetin gündeminde bedelli askerlik olmadığını söyledi ve şu değerlendirmede bulundu:

"Şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz. Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay. Bunun da yaklaşık bir 20 günü izin; 5 ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana bir çok kazanım sağlıyor."

AKM AÇIKLAMASI

Erdoğan, İstanbul Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılacağını belirterek "Hedefimiz 2018 sonu gibi bitirmek" dedi.

'İŞİ BİTMİŞ FUTBOLCULARI ALMANIN DOĞRU OLDUĞUNA İNANMIYORUM'

Futbolda yabancı oyuncu kontenjanı hakkında da konuşan Erdoğan, şu yorumda bulundu:

"Bunu tabii aslında kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Özellikle futbolda yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu bize bazı dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajı Milli Takım'a yansıması. Milli Takım'a yansımada oyun noktasındaki performansı az olduğu için yerli futbolcularımızın Milli Takım'a gidişte de bir defa o sayıyı, gücü yakalayamıyoruz. 'Şu anda kulüplerimiz hiç mi yabancı oynatmasın?' Hayır, oynatsın ama bu kadar fazla değil. Sayı 6'ya, 7'ye çıktığı zaman bu durumda hakikaten neredeyse sahada yerli futbolcu yok. Bunu doğru bulmuyorum. Belli bir sayıda tutulabilir, o da hem tribünlere farklı bir heyecan getirebilir hem de yerli futbolcularımız arasında rekabete vesile olabilir ama işi bitmiş futbolcuları almanın da doğru olduğuna inanmıyorum."

IKBY Başkanı Barzani: Kimseyi dinlemeyin, referanduma gidiyoruz

Irak Başbakanı İbadi: Referandumda karar çıksa da tanımayacağız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler