Cumhuriyet Kitap Eki 1286. sayı...

Kitapseverlerin her perşembe merakla beklediği Cumhuriyet Kitap Eki, 1286. sayısında, edebiyatın çeşitli türlerinden sunduğu yapıtlarıyla eğitim ve kültür yaşamına önemli katkılar sunan,1999'da yitirdiğimiz Fakir Baykurt ve kitaplarını kapağına taşıdı.

Yayınlanma: 08.10.2014 - 11:58
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Kitap Eki 1286. sayısıyla okur karşısına çıkıyor.

- Enis Batur, Pervasız Pertavsız yazılarıyla Cumhuriyet Kitap'ta: "Sürdürmek ve/ya bırakmak"

- Sezgin Kaymaz'ın Sevinç Kuşları üçlemesinin ikinci romanı "Kısas", "Deccal'in Hatırı"yla başlayan hikâyeyi kaldığı yerden anlatmaya devam ediyor. Romanı, Eray Ak değerlendirdi.

- Ror Wolf'un kısa romanı "Karanlığın Faydaları", bir rüya güncesini andıran yazarın kendi elinden çıkmış kolajlarla dolu bir yaratıcılık doğaçlaması. Yankı Enki'nin değerlendirmesiyle...

- Zachary Mason Odysseia'ya dahil olmamış ve çeşitli zamanlarda bulunmuş papirüsleri gündeme getirip yeni rotalarla karşımıza çıkıyor "Odysseia'nın Kayıp Bölümleri"nde. Kitabı, Ali Bulunmaz değerlendirdi.

- Sophie Hannah'nın, Agatha Christie Vakfı'nın onayıyla kaleme aldığı "Monogram Cinayetleri", dünyaca ünlü dedektif Hercule Poirot'yu yeniden aramıza getiriyor. Romanı, Seval Şahin değerlendirdi.

- "Osmanlı Laleleri, Osmanlı Kahvehaneleri - On Sekizinci Yüzyılda Hayat Tarzı ve Boş Vakit Eğlenceleri" adlı derleme çalışması bir döneme ışık tutarken günümüzle ilgili de birçok soru sorduruyor. Kitabı Zuhal Aytolun değerlendirdi...

- Metin Celâl'den iki roman değerlendirmesi: Vivet Kanetti'den "Huysuz Büyüyor... Bari" ve Karen Russell'dan "Timsah Park".

- Fakir Baykurt'u, Öner Yağcı'nın kapsamlı değerlendirmesiyle tanıyoruz.

- Gün Zileli'yle yeni romanı Mevsimler'i ve otobiyografik beşlemesini Gamze Akdemir konuştu.

- İlhan Taşcı'yla yeni kitabı "Paralel Hat: Dinlemeler ve AKP-Cemaat Kapışması"nı konuştuk...

- Vitrindekiler'de, kitapçı raflarından derlenmiş 22 yeni kitap yer alıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler