Cumhuriyet'in gündeme getirdiği "ibretlik bina" yıkılıyor

Cumhuriyet'in gündeme getirdiği metruk binanın yıkım çalışmalarına başlandı.

Yayınlanma: 28.12.2018 - 15:23
Abone Ol google-news

Cumhuriyet'in "İbretlik bina... Bakan Soylu'nun talimatı böyle havada kaldı" başlığıyla geçen ay gündeme getirdiği İstanbul Küçükçekmece'deki eski Halkalı Toplu Konut Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin metruk halde bulunan binasının yıkım çalışmalarına başlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yıkılması için talimat vermesine rağmen yaklaşık 1 yıldır dokunulmayan bina, madde bağımlılarının meskeni haline gelmişti. Cumhuriyet, mahalle sakinlerinin tepkilerini ve metruk halde bulunan binanın yıkılması için Ataken Mahallesi Muhtarı Halime Totkanlı'nın çabalarını geçen 26 Kasım'da sayfalarına taşımıştı.

FİRMA YETKİLİSİ: HER GEÇEN TEŞEKKÜR EDİYOR

Tepkilere neden olan binanın yıkım çalışmalarına bugün Küçükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından başlandı. Yıkım çalışmalarının yaklaşık 20 gün süreceği öğrenildi. Çalışmanın başında bulunan firma yetkilisi, caddeden geçen herkesin kendisine teşekkür etmesine şaşırdığını ifade ederek, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni bir meslek lisesi inşa edileceğinin söylendiğini aktardı.

MAHALLE MUHTARI: BUNDAN SONRA NE YAPILACAĞI ÖNEMLİ

Atakent Mahallesi Muhtarı Halime Totkanlı ise yıkım çalışmalarına başlandığını mahalle sakinlerinin teşekkür mesajlarıyla öğrendiğini belirterek, "Çok sevindim, mutlu oldum. Daha önce olması gereken bir şeydi ama zararın neresinden dönülse kardır. Uzun süredir binanın yıkılması için mücadele ediyorduk. En son Cumhuriyet gazetesinde çıkan haber ses getirdi ve yıkım çalışmalarına başlandı." dedi. "Asıl bundan sonra burada ne yapılacağı önemli" diyen Totkanlı, "Yıkım bittikten sonra buraya ne yapılacak? Biz mahalleli olarak yeniden okul yapılmasını veya kültür merkezinin büyütülmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1151550,1151575>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler