Daha çok erkekleri etkiliyor: Cilde matkap gibi etki ediyor

Vücutta saç, ense, sırt, bel bölgelerinden dökülen kılların çoğunlukla kuyruk sokumu bölgesinde toplanması ve bölgeden cilt altına yavaş bir şekilde yerleşim göstermesi ile kıl dönmesi rahatsızlığı oluşum göstermeye başlar. Genellikle kıllar kuyruk sokumu bölgesine yerleşmeyi sevse de vücudun diğer bölgelerinde hâkimiyet kurabilirler. Öyle ki; koltuk altında, boyun bölgesinde, kasık ve bacak bölgesinde, yüzde ve göbek çevresinde de yer edinebilirler. Kıl dönmesi, ilk başta sinsi ve pek belirti vermeden vücutta yerleşim gösterse de tedavi edilmediği durumlarda kişinin günlük yaşantısını ciddi anlamda sekteye uğratabilir.

Daha çok erkekleri etkiliyor: Cilde matkap gibi etki ediyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.12.2019 - 13:26


Proktoloji Uzmanı Op. Dr.Yasir Gözü, kıl dönmesi vakalarında çoğunlukla kadınlara kıyasla erkeklerin daha fazla bu sorunu yaşadığına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

ASKERLİK YAPANLAR DİKKAT!

Op. Dr. Yasir Gözü, erkeklerde bulunan kılların kadınlara kıyasla çok daha sert ve gür bir yapıda çıkıyor olmasının kıl dönmesi oluşumunda büyük bir paya sahip olduğunu söyledi. Kılların özellikle kuyruk

sokumu bölgesinde biriktikten sonra cilde adeta bir matkap gibi etki ederek girişinin kolaylaşabildiğinden bahsetti. Özellikle askerlik görevini yerine getiren erkeklerin o dönemde bu sorunla karşılaşmasının kolaylaştığını, çünkü hem giyilen üniformanın hem de terlemenin ve bölgede yeterli hijyenin sağlanamamasının zorluğu sebebiyle kıl dönmesi oluşumunun ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. 

OTURARAK ÇALIŞANLAR RİSK ALTINDA

Kıl dönmesinin oluşma nedenlerinden bir diğeri de hareketsiz yaşamın kişi tarafından benimsenmiş olması. Özellikle günün önemli bir kısmını oturarak geçirmek zorunda kalan uzun yol şoförleri, bankacılar ya da memurlar kıl dönmesi rahatsızlığında risk grubunu oluşturabiliyorlar. Bununla birlikte Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Yasir Gözü, gün içerisinde çok terleyenlerin ve aşırı kiloya sahip olanların da kıl dönmesi oluşumu konusunda önlem almaları gerektiğini vurguladı.

BİTKİSEL TEDAVİ ÇÖZÜM DEĞİL

Kıl dönmesi oluşumunun çözümü ne yazık ki aktarlarda değil, doktorlarda. Öyle ki kıl dönmesi, kılların genellikle kuyruk sokumu bölgesinde yuvalanması ve bölgede apse oluşumuna sebep olması ile

bitkisel çözümü neredeyse hiçe sayıyor. Bölgede oluşan apsenin yok olması ve bölgenin sağlıklı formuna dönebilmesi için bölgede biriken kılların çıkarılıp, apsenin temizlenmesi gerekiyor. Op. Dr. Yasir Gözü, bitkisel tedavi yönelimlerinin bölgede yuvalanan kılların çıkması konusunda bir etkiye sahip olmamasının yanı sıra, bölgenin hassas olmasından kaynaklı zamanla kuyruk sokumunda aynı noktada daha fazla kılın birikerek yuvanın genişleyip, büyüyerek hastalığın ilerlemesine yol açacağından bahsetti. Bu noktada bitkisel tedavi yerine günümüz koşullarında kıl dönmesi tedavisinde kullanılan ameliyatsız fenol, mikrosinüsektomi ve lazer yöntemleri ile kolayca çözümlenebileceğinin müjdesini özellikle ameliyat korkusu yaşayanlara verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler