Dalan: Kaçmadım, hicret ettim

Ergenekon davası kapsamında ilk kez ifade veren Bedrettin Dalan, dosyayı ‘tuvalet kâğıdına’ benzetti. Kaçmadığını “hicret etmek zorunda kaldığını” söyleyen Dalan’a yurtdışı çıkış yasağı kondu.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 22:08
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermediği için hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan 4 yıl sonra, kararın kaldırılmasıyla yurda dönen Bedrettin Dalan’a yurtdışı çıkış yasağı konuldu. Davanın firari sanığı Dalan, 4 yıl sonra ilk defa verdiği ifadede, Ergenekon dava dosyasını ‘tuvalet kağıdına’ benzetti. Kaçmadığını kaydeden Dalan, “Hz. Muhammed gibi ülkemi terketmek, hicret etmek zorunda kaldım” dedi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve “örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 22,5 yıla kadar hapsi istenen eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ile avukatları katıldı. Dalan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan sonra 11.5 yıl siyasi yargılamalara tabi tutulduğunu, hiçbirinden eziyet duymadığını ve geceleri rahat uyuduğunu söyledi. Dalan, Ergenekon yargılaması sırasında MİT’in cemaat yapılanması ile ilgili sorulan soruya mahkemeye gönderdiği yazıyla “Böyle bir örgüt yok” dediğini anımsattı. Dalan, “4 yıl önce arkadaşlarım büyük oğluma ‘Bu hakimleri malum hoca yönetiyor. Git baban adına af dile’ demişler.

Oğlum randevu ve bilet aldığını söyledi. Ona ‘Gidersen dönüş biletini yırt at. Dönersen soyadını değiştir’ dedim” ifadelerini kullandı.

Dalan yurtdışındayken yanına birinin geldiğini ifade ederek, “‘Benim kızımı senin üniversitenin mütevelli heyetine al bir hafta sonra hakkındaki bütün dosyalar kapansın’ dedi. Yapmadım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler