Davutoğlu: kimse kendine rol çıkarmaya çalışmasın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimden sonra yaptığı ilk grup toplantısında yine muhalefete yüklendi.

Yayınlanma: 16.06.2015 - 12:06
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Merkezi'nde partisinin grup toplantısına katıldı.

Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Seçimler üzerinden yapılacak manipülasyonlarla istikrarsızlaştırmak isteyenlerin yaptığı çabaların aksine milli irade tecelli etmiştir, bizim dönemimizde demokrasi işletilmiş milli irade tecellisi konusunda, AK Parti iktidarının sağladığı imkanlarla seçimler gerçekleştirilmiştir" dedi.

Mursi'ye verilen müebbet hapis cezası

Mısır'da Muhammed Mursi'nin müebbet hapis cezası alması ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, "Şimdi sınav vaktidir, Batı ülkeleri sınavdadır. Hiç bir zaman şiddete başvurmamış bir siyasi hareketin önemli isimlerinden birinin idama doğru yürüyüşü konusunda ne yapacaklarını göreceğiz. Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük yanlıları sınavdadır. Acaba seslerini yükseltebilecekler mi? Ama bizim vicdanımız da sicilimiz de temizdir" şeklinde konuştu.

"Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de objektif ve şeffaf bir seçime yönelirken, Türkiye'yi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi hedef tahtasına koyup 'otoriterleşmeye, diktaya gidiyorlar' diye yayın yapan uluslararası medyanın şimdi Mısır'da olanlar karşısında nasıl tavır aldığını göreceğiz. Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz. Türkiye'de özgürlüklerden bahsedip Mısır'daki dikta rejimine selam çakanları da göreceğiz, adaletten bahsedip Suriye'deki zulme sessiz kalanları da göreceğiz. Ama millet de tarihte bir tek şeyi görmeyecek, AK Parti'nin herhangi bir güç karşısında şu veya bu gerekçeyle boyun, baş eğdiğini göstermeyeceğiz."

Davutoğlu'nun konuşmasından diğer başlıklar şöyle:

"Diğer partiler kendi aralarında toplumda çözümsüzlüğe yönelirken biz tabloyu değerlendirdik. Milletimizin mesajını anlamaya çalıştık. Geniş bir istişare tabanı oluşturduk.

8 Haziran sabahı istişarelerimize başladık. Bu tabloyu derinlemesine analiz ettik ve değerlendirmelerde bulunduk. Seçim sonuçlarını kimsenin spekülasyon yapmadan milli iradeyi doğru okuması lazım. Milli irade tecelli etmiştir.

Demokrasi çıkan neticeye saygıyı gerektirir. Seçimler üzerinden yapılacak manipülasyonlarla istikrarsızlaştırmak isteyenlerin yaptığı çabaların aksine milli irade tecelli etmiştir, bizim dönemimizde demokrasi işletilmiş milli irade tecellisi konusunda, AK Parti iktidarının sağladığı imkanlarla seçimler gerçekleştirilmiştir.

Hiç tartışmasız bir şekilde seçimlerin kazananı AK Partidir. Bu matematiksel ve siyasi bir gerçektir. Açık farka rağmen, anamuhalefet partisi genel başkanı kendi başaramadığı şeyleri başka partiler üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor, sizin oyunuz yüzde 24.8'dir.

AK Parti'yi başarısız gibi göstermeye çalışanların yaptığı şey matematiği tahrif etmektir, siyaseti tahrif etmektir. Tablo AK Parti'yi yetkili kılmıştır, kimse kendine rol çıkarmaya çalışmasın. AK Parti 5 ilde vekil çıkaramamışken, anamuhalefet partisi 37 ilde vekil çıkaramamıştır. MHP 34, HDP 55 ilde temsil edilemiyor.

İktidara doğru yürürken, ahlaki siyasetten bir nebze de olsa ayrılmayacağız. İktidarı kaybedebiliriz ama onurlu ilkelerimizi kaybetmeyeceğiz. Biz rövanş almak için değil, bir tarihi ayağa kaldırmak için yola çıktık.

Türk siyasetine kazandırdığımız derin ahlaki boyuttan bir nebze olsa dahi taviz vermeyeceğiz. Vizyonumuz açıktır. Hangi koalisyon görşmesini yaparsak yapalım demokrasiden insan haklarından ve özgürlüklerden taviz vermeyiz. Kalkınma hamlesinden dönülmesine izin vermeyiz.

Türkiye'nin çıkarları parti ve kişisel çıkarların üzerindedir. Huzur ve rafahı gerçekleştirmek için her adımı atarız. Hükümet görevini sürdürürken en ufak bir yönetim boşluğu oluşmasına izin vermedik. AK Parti'nin bu tutumu sayesinde, krize hazırlanan piyasalar olumsuz tepki verdi ama kısa zamanda istikrara kavuştu. Piyasalar biliyor ki bu ülkenin geleceğini düşünen AK Parti kadroları görev başında."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler