Davutoğlu'ndan 'MİT TIR'ları savunması

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı bir televizyon programında, "MİT tırlarının içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez" dedi.

Yayınlanma: 31.05.2015 - 13:22
Abone Ol google-news


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ocak 2014'te Adana'da jandarma tarafından durdurulan ve hükümet tarafından 'insani yardım malzemesi var' denilen MİT tırları hakkında konuştu.

İtiraf ettiler

Geçtiğimiz günlerde tırları durduran Savcıların tutuklanmasının ardından, Cumhuriyet gazetesi görüntüleri ortaya çıkarmış ve tırların silah taşıdığı belgelenmişti. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tırların içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez. Evet, Suriye’de ciddi catışmalar oluyordu ve Türkmenlere yardım ettik" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şöyle konuştu:

Devlet işleyişi bakımından ve bu işin zamanlaması bakımından 2 şeye dikkat çekeceğim. Dünyanın herhangi bir yerinde devletin bir kurumu devletin bir başka kurumunun verilen talimat gereği yaptığı bir faaliyeti bir suçmuş gibi yansıtabilir mi?

Yani Amerika'da istihbarat örgütü bir faaliyet yapıyor ama Pentagon o faaliyete baskın yapıyor. Siyasi otorite bir talimat vermişse, siyasi otoriteye bağlı bir kurum, siyasi otoriteden izin almadan o talimata müdahale etmesi açık bir suçtur. Evet o günlerde Bayırbucak'ta çok ciddi çatışmalar oluyordu. Bugün Suriye Türkmenlerini temsilen o zaman Suriye Türkmen Cephesi'nin Başkanı da açıklama yaptı. Tırların içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler