Delegeler salonu terk etti

İstanbul’da AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin organize ettiği Beyoğlu Kent Konseyi seçimli genel kurulunda, 120 kurum, seçim sürecinde usulsüzlükler yapıldığını belirterek salonu terk etti.

Yayınlanma: 26.07.2019 - 23:35
Abone Ol google-news

Kent Konseyi seçimini kazanan aday İsmail Hakkı Gülal’ın Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kübra Gülal’ın amcası olduğu öğrenildi.
Beyoğlu Kent Konseyi başkan adaylarından Elvan Kıvılcım, genel kurulun 28 Haziran’daki birinci toplantısının da yine usulsüzlük tartışmaları nedeniyle yapılamayıp ertelendiğini belirterek “İkinci genel kurul hazırlık sürecinde de belediye tarafından sivil toplum kuruluşlarına yapılması gereken bildirimler yapılmadı. Hazirun listesi daha önceden bize verilmediği gibi, toplantı salonunda dahi delegelere gösterilmedi. Divan kurulu seçimi sırasında toplantı salonunda çok sayıda 18 yaş altı çocuk vardı. İtirazlarımız dikkate alınmadığı gibi, oldu bitti ile başkan ve yürütme kurulu seçimine geçilmek istendi. Bu genel kurulun iptali için tüm yasal haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tartışmalı seçimin ardından sosyal medya hesabından “Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen İsmail Hakkı Gülal’ı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum” mesajını paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon