Demirtaş: IŞİD'in devlet içerisinde çok sağlam ilişkileri var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Demirtaş "IŞİD'in Türkiye'de devlet içerisinde çok sağlam ilişkileri var" dedi.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 11:50
Abone Ol google-news

<video:389081>

Demirtaş, Kılıçdaroğlu ile 40 dakika süren görüşme sonrası açıklama yaptı...

-Bu görüşme önemli son derece kıymetlidir. Kılıçdaroğlu ve heyetine teşekkür ediyoruz.

-Siyaset kendi arasında konuşmazsa bir krize yol açıyor.

-Önemli bir ziyaret olmuştur. Sorunları diyalogla çözebiliriz. Umarım tüm siyasetçiler diyalog kanallarını açık tutma bakımından daha cesur olur.

-Bu kadar acıya rağmen karamsar olmaya gerek yok. Siyasetin 'Umut' olduğunu bilmeliyiz.

-Hepimiz travma yaşıyoruz. Evlatlarını kaybedenler, asker de sivil de... Ortak acılarımızdır.

-Abkara katlimı sonrası duruşunu önemli bulduğumuzu ifade ettik, takdire şayandır. Katliam sonrası Türkiye'nin büyük bir yönetim boşluğunda olduğunu gördük.

-Bir hükümet, yönetim boşluğu var. Öyle bir geçici bir Başbakan tarafından yönetiliyor ki ülke kendisi özür dilemesi gerektiğinin farkında değil. Birbirimize çok çok uzaktayız.

-Başbakan'ın 'Ankara'ya geldiniz sizi koruyamadık' deyip özür dilemesi gereken kendisidir. Bir de bizden özür bekliyor. Hayretler içindeyiz. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

-Başbakan'ın soruşturmayı sulandırmasına kimse izin vermemelidir. Görünen o ki IŞİD'in devlet içerisinde çok sağlam ilişkleri var. Devlet içerisinde bunu yapanlar var.

-Sen hangi soruşturmaya dayanarak 'devlet sütten çıkma ak kaşıktır' diyebiliyorsun. Soruşturma daha bitmedi. Kuşkuluyuz ve kuşkularımızda haklıyız.

-Bir başbakan bu kadar pişkin olabilir. Katliamdan 4 gün 5 gün sonra Demirtaş özür dilesin noktasına geldik. Nereyedeyse 'Katliamı HDP yaptı' noktasına geldi.

-Çare halk

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu olayların ağırlığı altında ezildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler