Demirtaş: Özel yetkili mahkemeleri kaldıralım!

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, AKP'ye özel yetkili mahkemeleri kaldırma çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 14.01.2014 - 13:07
Abone Ol google-news

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş'ın da gündeminde HSYK düzenlemesi ve yolsuzluk skandalları vardı.

Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle

- Çalınan paralardan, yargıyı ele geçiren paralel devletten mağdur olan halktır. Milyonlarca insan açlık sınırının altındadır.

- Yol yaptık diyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca 59 milyon dolar özelleştirme yapılmış, 50 milyar doları sizin iktidarınız döneminde yapılmıştır.

- Eğer hükümet bunlardan ders çıkarıp yaptığı demokrasi hamlelerinin boş olduğunun farkındaysa artık gerçek demokrasinin zamanının geldiğini anlaması lazım. Başbakan'ın yapması gereken şey otoretileşmek değil, yargıyı kendine bağlamak değil, bağımsız ve tarafsız bir yargıyı oluşturmaktır. Anayasa değişikliği için biz hazırız. HSYK tasarısı kimin içine sinebilir? Bir Adalet Bakanı hakim ve savcıları kendine bağlayarak neredeyse mahkemeleri kendine bağlayarak bu süreci demokratikleşecek? Yargının cemaate bağlı olduğu değil mi şikayetçi olduğumuz konu. Biz asla bu düzenlemeyi kabul etmeyeceğiz. Anayasa konusunda iktidar hazırsa bugün görüşmeler başlıyor.

- Biz yolsuzluk ve hırsızlığa da paralel yapılara, derin devlete de karşıyız. Bunlar arasında bir tercihte bulunmak zorunda değiliz.

- En çok muhalefeti yapan, bedel ödeyen BDP'nin bugün hırsızlığın yanında durduğunu iddia etmek için aklını ekmek peynirle yemek lazım. Bizim dışımızda Türkiye'de muhalefet yok. Birilerinin kuyruğuna kapılmayı biz muhalefet olarak kabul etmiyoruz. Muhalefet çetelerle, rüşvet ve yolsuzluk konusuna bulaşanlarla da hesaplaşmayı gerektirir. Yapılacak her türlü yasal değişiklik biz iktidarı destekleriz.

- Başbakan'ın evet biz hata yaptık, göz yumarak hata yaptık, biz yaptık diyecek. Bunların kim olduğunu bilmiyordum diyemez. Biz iktidara gelmeden önce gelmeden önce kaç vardı, şimdi kaç var diyor. Yüzünüze gözünüze dursun demeye getiriyor. Yinede yaranamadık diyorlar. İtiraf ediyorlar.

- ÖYM'lerden siz de muzdaripsiniz. Kaldır at! Kendi muhaliflerinizi ezmek için tetikçi olarak kullandınız.

- Hadi o zaman tek bir maddeye bakar. Kaldıralım özel yetkili mahkemeleri.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler