Demirtaş: Yüreklere korku saldık

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “HDP nasıl da bir korku salmış yüreklerine” dedi.

Yayınlanma: 23.05.2015 - 20:26
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı’ndan Başbakanı’na kadar tüm AKP’lilerin kendilerini baraj altında bırakmak için kirli bir kampanya yürüttüğünü öne sürerek, “Bir Cumhurbaşkanı HDP Meclis’te olmasın diye çalışıyor. 10 milyonluk bir nüfusu temsil ediyoruz. Biz olmazsak, o parlamento kimin parlamentosu olacak. Sen baraj altında bırakmaya çalıştığın yurttaşların nasıl Cumhurbaşkanı olacaksın” diye konuştu.

İzmir Gündoğdu Alanı’nda kendisini yakıcı güneş altında saatlerce bekleyen on binlerce partiliye seslenen Demirtaş, “Bu onurlu duruş, İzmir’in HDP’ye verdiği mesaj, Gündoğdu’nun resmi, karanlığın yıkıldığının resmidir” dedi.

AKP sözcülerinin işi gücü bırakarak HDP karşı kirli bir kampanya yürüttüğünü, buna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da adım adım ülkeyi dolaşarak destek verdiğini söyledi. “HDP nasıl da bir korku salmış yüreklerine” yorumunu yapan Demirtaş, “AKP gece gündüz çalışsa da oyunu bir puan artıramıyor. Her gün düşüşte. İnşallah baş üstü düşmeye devam ediyor. Eğer HDP’yi barajın altında bırakırsak, HDP’nin yüzde 9.9 oyu AKP’nin oyuna eklenecek. Onun için bu kadar çirkinleşiyorlar. Buna da ileri demokrasi diyorlar. Bütün Türkiye’nin bu matematiği iyi hesap etmesi lazım” dedi.

 

‘OYUNA GELMEYİN’

 

Yurttaşları AKP’nin kışkırtıcı söylemlerine kanmamaya çağıran Demirtaş, “AKP “Meydanlarda inancımızı, kimliklerimizi, mezheplerimizi yuhalatıyor. Sakın bu tuzağa düşmeyin. 8 Haziran da bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. AKP çirkin kampanyalarıyla, Başbakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na kadar HDP’ye saldırarak baraj altında bırakma oyunlarıyla, ülkeyi felakete sürüklemeye çalışıyor. Bir ülkenin cumhurbaşkanını düşününün, parlamentoda 4. büyük parti yer almasın diye elinden geleni yapıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bir Cumhurbaşkanı HDP mecliste olmasın diye çalışıyor. Bir cumhurbaşkanı siyasi düşmanlık yapamaz” diye konuştu.

Bugüne kadar Türkiye partisi olamadıklarını ancak şimdi herkese ellerini uzattıklarını belirterek, “Bu partinin baraj altında kalması demek, umudun bitmesi, geleceğin karamsar olması demektir. Bizler kendimize değil Türkiye’nin geleceğine oy istiyoruz. 7 Haziran’da ülkede HDP’nin yaratacağı bir kıralma yaşanacak” diye konuştu.

 

IŞİD ÖRNEĞİ

 

IŞİD barbarlığının her geçen gün nasıl bir tehlikeye dönüştüğünü ibretle izlediklerini vurgulayan Demirtaş, AKP’nin de IŞİD gibi “benden olmayan düşmandır” anlayışını dayattığını söyledi. IŞİD’in Suriye’de lojistik, istihbarat desteğiyle yürüdüğünü anımsatarak, “Suriye’nin önemli bir bölümünde tecavüz barbarlık ordusu hakim. Zannediyor musunuz yüzünü Türkiye’ye dönmeyecek. Bir tek Rojava ve Kobani’de diz çöktürüldü. Çünkü oradakiler HDP gibi olarak başardılar. IŞİD barbarlığına birlikte direndiler, kazandılar. AKP karanlığı IŞİD tarzı bir karanlığı dayatacaksa biz de HDP olarak bu anlayışı durdurmak için varız” dedi.

 

BURSA’YA SELAM

 

Soma ve Ermenek’teki maden katliamlarını örnek vererek, yaşamların ucuz olmadığı bir gelecek kurulabileceğini söyleyen Demirtaş, “İşte Bursa’da metal işçilerinin yaptığı tam da kendi emeğime sahip çıkıyorum eylemidir. Gündoğdu Meydanı’ndakiler öyle haykırmalı ki, İzmir’dekilerin dayanışmasıyla ayağa kalkabiliriz. Herkes öbür şehirdeki kardeşinin acısını hissedecek” diye konuştu.

 

İZMİR

........

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler