Demirtaş'tan Baro'ya tepki: Utanç vesikası

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İstanbul Barosu’nu ağır sözlerle eleştirdi. Demirtaş, “Elçi öldürüldüğünde, Roboski olduğunda sesini çıkaramayan İstanbul Barosu’nun DTK deklarasyonuna tepkisi utanç vesikasıdır” dedi.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 21:06
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da HDP il binasında basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Cenazeler morgda üst üste duruyor. Miray bebek defnedilemiyor bile. Koyacak yer yok, başka bir cenazenin göğsüne koymuşlar” dedi.

Basın toplantısında konuşan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “yeni anayasa” için yapılması planlanan toplantıyı HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in “Kaçak çay” açıklaması gerekçesiyle iptalini de eleştirerek, “Anayasayı konuşacaklarmış, peki Kürt meselesini konuşmadan nasıl anayasa yapılacak? Toplum bu kadar tehdit altındayken nasıl toplumsal mutabakat yapacak?” diye sordu. “Randevuyu Sırrı Süreyya’dan mı aldılar bizden aldılar” diyen Demirtaş, “ Dolayısıyla bahane ediyorlar ucuz gerekçe üretme çabası var. Görüşmeyi iptal etmek savaşta ısrardır” dedi.

 

Soruşturmaya cevap

Haklarında soruşturma açan savcıları da eleştiren Demirtaş, “Miray bebeği öldürenlerle ilgili bu kadar acele soruşturma yapabiliyor musunuz? Suriçi’nde katledilen 2 gencin cenazesini 8 gündür bekletiyorsunuz, aileleri alamıyor, suç değil mi? Cizre’de 70 yaşındaki kadının cenazesi, 8 gün sonra sokaktan alınabildi. Ve cenazeler morgda üst üste. Başbakan, Miray bebeğin ailesini aramış da, başsağlığı dilemiş. Miray bebeği defnedemiyorlar bile yahu. Morgda konulacak yer yok, başka bir cenazenin göğsüne koymuşlar Miray bebeği. Bu kepazeliklere sesleri çıkmayanlar, HDP’ye gelince kahraman kesiliyorlar. Ve buna da kardeşlik diyorlar” dedi.

 

‘Baronun tepkisi utanç verici’

İstanbul Barosu’nun DTK’nin özerklik ile ilgili 14 maddelik önerisine yönelik açıklamasına da tepki gösteren Demirtaş, “Elçi öldürüldüğünde, Roboski olduğunda sesini çıkaramayan İstanbul Barosu’nun DTK deklarasyonuna tepkisi utanç vesikasıdır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler