Deniz Baykal'dan meclis başkanlığı sorusuna yanıt

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal gazetecilerin meclis başkanlığına dair sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 09.06.2015 - 17:09
Abone Ol google-news

 Seçildiği ile olan Antalya'da gazetecilerle sohbet eden Deniz Baykal, seçim ve kendisinin  meclis başkanı olacağı iddialarına ilişkin soruları yanıtladı.
 
Baykal şunları söyledi;
 
Hukukun üstünlüğü anlayışı yürürlükte olmalıdır. Hak ve özgürlüklere saygı en temel anlayış olmalıdır. Ben umutla bu çerçevede bakıyorum. Bu doğrultuda çalışan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Çıkış yolunu sil baştana sürüklemeden sonuna kadar iyi niyetle aramak noktasındayız.
 
"MECLİS BAŞKANLIĞI İDDİALARI"
 
Böyle şeyler çok konuşulur. Bunların hepsi iyi niyetli spekülasyonlar. Hepsi dostane değerlendirmeler ama bunun bir siyasi temeli olduğuna dair benim bir gözlemim şu an yok.
 
"ANAYASANIN VERDİĞİ GÖREVLERİ YAPMAK DURUMUNDAYIZ"
 
Sorumluluklarımızın gereği neyse anayasanın verdiği görevleri yapmak durumundayız.
 
"ŞİMDİ İŞİMİZ ÜLKEYİ YÖNETMEK"
 
Şimdi işimiz milletin koyduğu çerçeve içinde ülkeyi yönetmek. Elbette erken seçim de demokratik çözüm yollarından birisidir ama mutlak bir umutsuzluktan sonra akla gelebilir.
 
"MİLLİ İRADENİN YÜZDE 96'SI PARLAMENTODA"
 
Halkın tercihlerinin tamamına yakınının parlamentoya yansıyarak temsil ediliyor olması demokrasimiz adına önemli. Dışarıda kalan partiler de keşke dışarıda kalmasaydı. Milli iradenin yüzde 96'sı parlamentoda temsil edilebilir hale gelmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler