Denizli'de doğalgaz patlaması

Denizli'de, şehir içi doğalgaz dağıtım hattında meydana gelen bir patlama sonucu şehrin bir kısmının doğalgazı kesildi.

Yayınlanma: 10.12.2013 - 09:57
Abone Ol google-news

Denizli - Antalya karayolu Bağbaşı mevkisinde yol çalışmaları yapılırken kepçenin doğalgaz borusunu delmesi sonucu patlama gerçekleşti. Patlama sonrası çevredeki bazı araçlar hafif zarar gördü. Sesi duyan vatandaşlar polis ve doğalgaz dağıtım şirketi yetkililerine haber verdi. Olay sonrası dağıtım işini yapan Kentgaz görevlileri hasarı onarmaya başladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklmada, "Dere ıslahı çalışmaları sırasında ana taşıyıcı boru hattına 3. şahıslar tarafından hasar verilmiştir. Bu nedenle şehrin bir bölümüne doğalgaz verilememektedir. Bu süre zarfında tüm yakıcı cihazlarınızın ve ocaklarınızın kapalı durumda olduğunu lütfen kontrol ediniz. Kentgaz tarafından onarım çalışmaları hızla başlatılmıştır. Gelişmelerle ilgili tekrar bilgi verilecektir" denildi.

Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan başkanlığında İl Kriz Merkezi de acil toplantı yaptı. Buradan yapılan açıklamada da, "Doğalgaz kesintisiyle ilgili olarak İl merkezinde bulunan okullarda eğitim-öğretim hizmetlerinin aksamaması amacıyla okul idareleri uyarılarak gerekli önlemlerin alınması sağlanmıştır. Hastaneler ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kentgaz Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilecek olan çalışma ile sabah saatlerine kadar her aboneye doğalgaz verilmesi sağlanacaktır.

Ani doğalgaz kesintilerinde güvenlik nedeniyle sayaçlar kendisini otomatik olarak kapatmaktadır. Bu nedenle Kentgaz Genel Müdürlüğü tarafından her konuta yeniden doğalgaz verilmesi esnasında Kentgaz ekiplerince konutlar tek tek dolaşılarak sayaçlar kontrol edilecektir. Sabaha kadar sürecek çalışmalarda; doğalgaz ekiplerince kontrol amacıyla binalara gelindiğinde, ekiplerin sayaçların bulunduğu alana ulaşmalarına yardımcı olunması vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesinde önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, attığı tweette oluşan hasarın giderildiği ve gaz verilmeye başlandığını bildirdi. Bazı vatandaşlar ise soğuk bir günde doğalgazsız kaldıklarını belirterek tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler