Derslikler yeterli değil

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, kentteki okullarda bulunan bir sınıftaki öğrenci sayısı ortalamasının 44 olduğunu, ideal olan ve bakanlığın stratejik hedef olarak belirlediği sayının 30 olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 09.09.2011 - 14:04
Abone Ol google-news

Yeni öğretim yılına ilişkin değerlendirme yapan Muammer Yıldız, İstanbul’da şu an 58 bin derslik bulunduğunu, her yıl birinci sınıfa 200 bin civarında yeni kayıt alıdıklarını ifaderek, “Şu an hiçbir sorunumuz yok. Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu oldu ve sistemde sadece kadrolu öğretmenlerimiz var. Bizim resmi ve  özel okullardaki öğretmenler dahil toplam 98 bin öğretmenimiz var. Biz her dönem aşağı yukarı 10 bine yakın ücretli öğretmen ile bu sorunu çözüyoruz”dedi.

Geçen yıl İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti unvanını alması dolayısıyla okullarda kültür, sanat, edebiyat, tiyatro gibi birçok alanda etkinlik yapıldığını vurgulayan Yıldız, “Bu kapsamda 20 bin öğrenci ile 3 bin öğretmene ulaştık. Etkinlikler çok başarılı oldu. Bu yıl da projeyi devam ettirmek istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bu kapsamda bir protokol aşamasındayız. Belediye bize bu konuda destek olacak ve etkinliklerimiz bu yıl da devam edecek. Bu çok önemli bir proje. Ayrıca 2012 yılında İstanbul, spor başkenti olacak. Yeni dönemde, 2012'de spor başkentliğine de hazırlık olsun diye arsaları müsait olan yerlerde 130 spor salonu daha yapacağız” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, velilerden para alınmaması ve bu konuda gelen şikayetleri incelemek ve değerlendirmek üzere bir komisyon kurduklarını ifade ederek özetle  şunları kaydetti:

“Eğer varsa bu tür şikayetler ‘Kayıt İzleme Komisyonu’na geliyor. Anında müdahale ediliyor. Bize ilk kez gelen, henüz öğrenci vasfını taşımayan birinden para istemek gibi komik bir duruma arkadaşlarımız düşmesin. Yasal anlamda, yasaya uygun davranmamış olurlar. Sayın Bakanımızın talimatıyla çıkarılan genelgeyi çiğneyerek bu manada yasal olmayan bir işe girişmiş olurlar. Yönetici arkadaşlarımıza düşen, kayıt sırasında bu problemi yaşatmamalarıdır.”
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon