DES: Kıyafet yönetmeliği kaldırılmalı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Öğrencileri önlük ve okul formasına, öğretmenleri de takım elbise, kravat ve gömleğe mahkûm eden darbe mirası kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması gerekiyor" dedi.

Yayınlanma: 03.06.2012 - 16:38
Abone Ol google-news

DES'ten yapılan açıklamaya göre, örgütlenme çalışmaları için ziyaret ettiği Kırıkkale'de Avcı yaptığı konuşmada, "Eğitim ve bilim özgür ortamlarda ve özgür bireylerin kafalarında yeşerir. 40 derece havada kravat, ceket, gömlek ve önlük gibi giysileri bugün dahi zorunlu kılmak demokrasiyle ve özgürlüklerde bağdaştırılamaz. Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in 30 yıl önce cunta gölgesinde çıkarılan kıyafet yönetmeliğini toptan kaldırmasını istiyoruz" dedi. Öğretmenleri ve öğrencileri tek tip kıyafet giymeye zorlayan, kıyafet kuralına uymayanları bu gün bile cezalandırmaya devam eden bu yönetmeliğin kaldırılması gerektiğini belirten Avcı, "Öğrenci ve öğretmenlerin serbest kıyafetlerle ve rengârenk giysilerle okullara gelerek, okullarımızı çiçek bahçesine çevirmesini istiyoruz. Özgür okul istiyoruz. Demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz" diye konuştu.

Avcı şunları kaydetti:

"Eğitim yuvalarının disiplinini tehdit eden unsurları kılık kıyafette aramak, okullarımızda kot pantolonu ve serbest kıyafeti tehlike olarak görmek, tutuculuktur ve çağdışılıktır. Nitelikli, bilimsel, özgür ve demokratik bir eğitim sistemini bu yönetmelikle yakalamamız mümkün değildir. Eğitim sistemini yapbozlardan kurtaracak ezber bozan reformlara imza atan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i yeni ve cesur bir adım atarak, Türk eğitim tarihine geçmeye çağırıyoruz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler