Dev satış gerçekleşti

Rekabet Kurumu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'na ait hisselerin Malaysia Airport Holding tarafından devralmasına izin verdi.

Yayınlanma: 08.12.2014 - 14:14
Abone Ol google-news

Rekabet Kurumu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'na ait hisselerin Malaysia Airport Holding tarafından devralmasına izin verdi. Malaysia Airports Holdings'in geçtiğimiz Ekim ayı Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yüzde 40 ortağı Limak Grubu'ndan hisselerini satın almıştı.

 
RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI
 
Satış işlemiyle ilgili Rekabet Kurumunun resmi sitesinden açıklama yapıldı.Açıklama: "Halihazırda Limak İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş., Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. ve Malaysia Airports Holdings Berhad'ın ortak kontrolünde bulunanİstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. ile LGM Havalimanı İşletmeleri Ticaret ve Turizm A.Ş.'nin tam kontrolünün Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından, iştiraki Malaysia Airports Cities Sdn Bhd aracılığıyla, devralınması işlemine izin verildi" denildi.
 
TAMAMI MALEZYALILARIN
 
Atatürk Havalimanında işletmesini elinde bulunduran TAV, Limak Holding'in elindeki yüzde 40'lık hisse için 364 milyon euroluk teklif yapmıştı. Ancak Yüzde 60 hisseye ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip olan Malaysia Airports Holdings (MAH) bu hakkı kullanacağını açıkladı. MAH, Limak Holding'e 285 milyon euro ödeyerek Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 100'üne sahip oldu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler