''Devrimci karargah terör örgütü'' iddianamesi kabul edildi
İstanbul'da, Devrimci karargah terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 1 avukatın da aralarında olduğu 3 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Devrimci karargah ana davasına bakan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianamede, devrimci karargah terör örgütüne yönelik daha önce yapılan soruşturmalar sonucunda örgütle ilgili ayrıntılı açıklamalar yapıldığı ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde örgütle ilgili yürütülen bir dava olduğu belirtilerek, sanıklardan Okan Duman'ın örgüt içinde faaliyet gösterdiği, örgütün yurt dışında bulunan üst düzey yöneticileriyle irtibatının olduğu ve diğer sanıklar Coşkun Kıyamçiçek ile avukat Özcan Kılıç'ın da bu sanıkla irtibatlarının olduğunun tespit edildiği aktarıldı.
Tutuklu sanık Okan Duman'ın, askeri eğitim görmek için PKK terör örgütünün Kuzey Irak'taki kamplarına gittiğini, Beyoğlu'ndaki MÜSİAD binasına 30 Temmuz 2011'de patlayıcıyı kendisinin koyduğunu ve Şişli'deki evinde de patlayıcı bulunduğunu beyan ettiği anlatılan iddianamede, yapılan araştırma sonucunda Duman'ın, MÜSİAD binasına patlayıcı konulmasının da aralarında olduğu 5 eyleminin tespit edildiği ifade edildi.
İddianamede, sanıklardan Özcan Kılıç'ın evinde yapılan aramada 2 adet ''Devrimci Cephe'' isimli derginin Ocak-Şubat sayısının bulunduğu belirtilerek, diğer sanıkların yaptıkları telefon görüşmelerine göre Kılıç'ın Avrupa'da bulunan Devrimci karargah terör örgütü üst düzey yöneticisi, ''Faruk'' kod adlı Şemdin Şimşir'in 24 Eylül 2010'da ve sonrasında verdiği talimatlarla yine örgüt mensubu sanıklardan Okan Duman ile irtibata geçtiği, sanık Okan Duman'a örgüt adına dergi çıkarılması talimatı verildiğinden haberdar olduğu ve bu konuda yardımda bulunduğunun tespit edildiği dile getirildi.
Avukat Özcan Kılıç'ın evinde ele geçirilen ''Devrimci Cephe'' adlı dergilerdeki yazılara göre, Bostancı'daki çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya ve devrimci karargah örgütünün benimsediği ideolojinin okuyucu kitlesine aktarılma gayesinin olduğunun tespit edildiği kaydedilen iddianamede, Kılıç'ın müvekkili örgüt yöneticilerinden Şemdin Şimşir ile sıkı telefon görüşmelerine göre bağlarının avukat-müvekkil ilişkisinin ötesinde olması ve telefon görüşmelerinde şifreli konuşması nedeniyle örgüt üyesi olduğunun sabit olduğu savunuldu.
Tutuklu sanıklardan Coşkun Kıyamçiçek'in de iddianamede, diğer şüpheli Okan Duman ile irtibatlı olduğu ve örgüte eleman kazandırma faaliyetlerinde bulunduğunun anlaşıldığı aktarıldı.
Ceza istemleri
İddianamede, tutuklu sanık Okan Duman'ın, ''terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 15 ile 22,5 yıl, ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 1,5 ile 7,5 yıl, ''mala zarar vermek'' suçundan 3 ile 18 yıl, 2 kez ''tehlikeli madde bulundurmak'' suçundan 13,5 ile 36 yıl, ''iftira atmak'' suçundan 1,5 ile 6 yıl ve ''sahte kimlik kullanmak'' suçundan da 1,5 ile 6 yıl olmak üzere toplam 36 ile 96 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.
Sanıklardan Coşkun Kıyamçiçek ve tutuksuz Özcan Kılıç'ın da, '' terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istendi.
Devrimci karargah örgütü ana davasıyla birleştirilmesi talepli gönderilen iddianameyi kabul eden İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, önümüzdeki günlerde bu taleple ilgili karar verecek.
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı
- Kayıp Amerikalı Suriye'de bulundu: 'Hacıyım' dedi...