DİHA muhabirine saldırı

İzmir muhabirlerinden Cihan Başakçıoğlu, Alsancak'ta barış bloğunun basın açıklamasını izledikten sonra bindiği İZBAN'da saldırıya uğradı.

Yayınlanma: 21.08.2015 - 14:02
Abone Ol google-news

Üç kişinin, “Sen şehitlerimize küfür etmişsin” diyerek kendisini darp ettiğini kaydeden Başakçıoğlu, “Bırakın şehidi, herhangi bir ölüye bile kötü söz söylemem söz konusu olamaz. Ötekileştirme politikalarının gündelik yaşama yansımaya başladığı anlaşılıyor. Özgür basına yapılan bu saldırıyı kınıyorum” dedi.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) önceki gün görevli olarak Alsancak'ta gerçekleştirilen İzmir Barış Bloğu'nun toplantısına gittiğini kaydeden Başakçıoğlu, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Diğer gazeteci arkadaşlarımla birlikte toplantıyı izledim. Daha sonra da evime gitmek için Alsancak durağından İZBAN'a bindim. Karşıyaka istasyonuna doğru üç kişi yanıma yaklaştı. Herhalde beni takip ediyorlardı. 'Sen şehitlerimize küfretmişsin' diyerek üzerime çullandılar. Başka herhangi bir şey söylemeden, doğrudan saldırdılar. Çevrediklerin tepkisi üzerine, onlar 'Ne yapıyorsunuz?' diye çıkışınca bıraktılar. Karşıyaka istasyonunda da trenden indiler. Ben de Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne gittim. Darp raporu aldım.”

Başakçıoğlu, saldırganlardan ilk etapta şikayetçi olmadığını, ancak bunu gerkçekleştireceğini söyledi.

Kendisinin yalnızca gazetecilik yapmaya çalıştığını vurgulayan Başakçıoğlu, “Bana 'Şehitlerimize küfür etmişsin' diyerek saldırdılar. Bırakın şehidi, herhangi bir ölüye bile kötü söz söylemem söz konusu olamaz. Ben gazeteciyim, sadece işimi yapıyorum. Böylesi olaylar gösteriyor ki, ötekileştirme politikaları artık gündelik yaşama yansımaya başladı. Benim Kürt olduğumu  düşündükleri için bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabilirler. Belki Kürt değilim... Ama olsam da ne farkeder? Şiddetin her türlüsünü, özellikle özgür basın çalışanlarına yapılan bu saldırıları kınıyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler