'Dinin emrettiği yasayı neden reddediyorsunuz?'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Erdoğan "İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasanın sizin için neden reddedilmesi gerekiyor" dedi.

Yayınlanma: 28.05.2013 - 09:24
Abone Ol google-news

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 - Necip Fazıl Kısakürek'i rahmetle yağdediyorum.

- Mayıs ayının son haftalarında 27 Mayıs Cuma günü 53. yıldönümünde 27 Mayıs müdehalesi ardından tertip bir mahkeme süreciyle idam edilenleri rağmetle yağdediyorum.

- İstanbul'un fethinin 560. yıldönümünü milletçe yağdediyorum.

- 27 Mayıs 1953 yılının ilk yasağı 29 Mayıs İstanbul'un fethi olmuştur. Yarın İstanbul'da fethi iki önemli programla kutlayacağız.

- 3. Boğaz köprüsünün temelini yarın atıyoruz. Öğleden sonra da bir vakıfın açılışını yapacağız.

- Köprü 2x5 şeritli ve 2 bin 160 km.'den oluşuyor. 4,5 milyar lira ya mal olmuştur. İnşallah 4 yıl içerisinde bitireceğiz.

- Bizim insana bakışımız son derece nettir. Bizim için insan Allah'ın yeryüzündeki halifesidir, yaradılmışların en şereflisidir. İnsanı maddi ihtiyaçları olan bir varlık olarak göremeyiz.

- Yollar, konutlar inşaa etmek önemlidir ama yetmez. İnsana maddi ihtiyaçlar kadar manevi ihtiyaçlarını sunmakla da mükellefiz.

- 2053'e giderken binlerce Fatih Mehmet, Molla gürani, Akşemsettin yetişsin istiyoruz. Çocuklara sadece bilgisayar vererek, yeni Mimar Sinanlar, Itriler yetiştiremeyiz. Biz yeni ufuklar vermek zorundayız.

- Bunu hiçkimse farklı yerlere çekmeye çalışmasın. Biz hiçbir dayatmanın içinde değiliz. Dayatmayada müsade etmeyiz. Biz tercih özgürlüğünü savunuruz.

Alkol yasası

- Hafta içi alkol satışıyla ilgili bir yasa Meclis'ten geçti. Bu anlamlı yasa için hepinize teşekkür ediyorum.

- Karşı çıkanlar oldu. CHP uzantısı olan köşe yazarları yazdılar. Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız. Kimse sizin gibi düşünmüyor. Bilim bunun zararlı olduğunu ortaya koyuyor.

- Bunu inancı gereği yapıyor. Bir din yanlışı değil, doğruyu emrediyor. Bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksınız?

- İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.

-Kaldıki biz ortaya tercihler koyuyoruz. Kalkıpta kökünden yasaklamak gibi bir şey sözkonusu değil. Anayasamızın 58. maddesi 'gençlerin zararlı maddelerden korunması' bu maddenin gereğini yapıyoruz.

-Ekranları başında bizleri izleyen milletime sesleniyorum. Bu düzenlemeyi gençlerimiz için, huzurla geleceğe baksınlar diye, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumanın gereği olarak yapıyoruz.

-Aksini söyleyen yalancıdır.

-Bunlar hangi dünyada yaşıyorlar. Bu hafta sonu bir piknik evinde baba çocuğunu parka getiriyor. Salıncağa bindiriyor. Elinde bira şişesi.. Bunu çocuklara özendirmeye ne hakkın var.

-Trafikte bu sebepten yaşadığımız üzüntünün haddi hesabı yok.

- Devet olarak buna önlem almak zorunda değil miyiz? Seyirci mi kalalım? Bu tarihi bir adımdır. Trafik kazaları ciddi manada azaltacaktır. Hatalıklarda düşüş olacaktır.

- Ben İstanbul'da Kasımpaşa'da doğdum, Beyoğlu'nu ara sokakları çok iyi bilirim. Bütün bunlara karşı ne gibi tedbirler alınması gerekir bilirim.

- Köşe yazarları 'oldu bittiye getirilmemeliydi' diyor. Biz güzel bir şekilde ehli olanlarla bunu çalıştık ve adımı ondan sonra attık.

- Aile içi şiddet, boşanma, geçimsizlik bakıyorsunuz altından bağımlılık çıkıyor. Kafayı bulduğu zaman tekme tokat hanımı evde dövüyor. Bunları görmemezlikten gelemeyiz.

- Biz bataklığı kurutmaya çalışıyoruz. Yoksa sivrisinek yakalamakla iş bitmez.

- Alkolü hiçkimse kimlik meselesi haline getirmemeli.

- Sağduyudan uzak reaksiyonlarla düzenlemeye karşı çıkılmaz. CHP'ye gönül veren kardeşlerime diyorum ki bu yöneticilerin sakın izinden gitmeyin. Hiç kimse alkolü kimlik meselesi haline getirmemelidir. Kimsenin yaşam tarzına müdahale değildir, iceceksen alkolünü al git evinde iç. Kiliselere 180 metre mesafe koyan ülkeler var bizimki 100 metre.

- Bu konuda destek veren MHP yönetimine teşekkür ediyorum.

Reyhanlı

- Kılıçdaroğlu Reyhanlı için bindirilmiş kıta diyor. O sizin mizacınızdır, bizim anlayışımızda bindirilmiş kıta yoktur. sen genel müdürlükten kurtulamadın. Reyhanlı'da sadece Reyhanlı'nın kendi insanlarıyla bu işi yaptık. AK Parti Reyhanlı'da yüzde 72 oy aldığı bir ilçedir.

- Bu ülke 10 yıl öncesinin Türkiyesi değildir. Van depreminde attığımız adımlar ortadadır. Biz hizmetkarız, efendi değiliz. Şehitlerin yakınlarının tam bir metanet içinde olduklarını gördüm. Ahmet kardeşimin dirayeti bizi derinden sarstı. Şehit oğulcan'ın ismini okuduğu okula adının verilmesini istedi. Onunla birlikte diğer üç öğrencilerin isimlerini okula vererek hatıralarını yaşatacağız.

- Hatay'da tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Türkiye içindeki uzantılarıyla icra edilmek isteniyor. Siyasi mezhepçilik yapılıyor. Bu oyuna hiçbir mezhep mensubunun oyuna gelmemesi gerekiyor. Hatay'da CHP'ye yakın bir gazetenin sahibi ajanlık idiasıyla tutuklanmış durumda.

- Hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın 81 vilayetimize üniversite inşa ettik. 16 büyükşehir varken, 2014 martında 30'a çıkıyor. CHP ve MHP liderleri anlamıyor. Onlar 5 koyun gütmüş değiller. Verin ellerine kaybedip gelirler. Bunların durumu bu.

- Kılıçdaroğlu'nun teröristbaşı diyecek kadar şuurunu kaybetmesi karanlık senaryolarda yer almanın suçluluk psikolojisidir.

- Reyhanlı saldırısı işadamı görüntüsünde bir kişi yaptı. Bu zatın babası da Hafız Esad'ın arkadaşıydı. CHP'ye yakın gazetenin muhabiri karanlık şahısla sürekli irtibat halindeydi. CHP heyetine aracılık eden kişi saldırıyı planlayan şahsın ta kendisidir. CHP heyetlerini alan oradan Şam'a götüren aynı fotoğraf kareside yer alan yahıs türkiye'deki karanlık planları organize eden şahıstır.

- Elimizde deve fotoğrafları yok, otomobillerin plakaları var. Ama sen develer üzeride turistik seyahat ediyorsa o ayrı konu. Ahlaksızca yaptığı saldırılar irtibatı örtmeye karartmaya yetmez. Derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundalar. Derhal Kılıçdaroğlu derham istifa etmelidir, chp bu genel başkandan kurtulmalıdır. Son derece ciddidir.

- Demirel'in eşi vefat etti. Kendilerine rahmet diliyorum. Kendisine sabır ve başsağlığı diliyorum. Tekrar rahmet temennilerini kendilerine iletmiş bulunuyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler