Dink ailesinin talebine ret

Öldürülen gazeteci Hrant Dink'in ailesinin, ''Cinayet planının soruşturulabilmesi için mesaisinin mümkün olabildiğince çoğunu soruşturmaya ayıracak savcıların görevlendirilmesi ve bu savcılara başka görev verilmemesi'' talebi reddedildi.

Yayınlanma: 13.05.2010 - 15:46
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dink ailesinin avukatlarınca 28 Nisan 2010'da yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Başsavcılık, soruşturma için yeni savcı veya savcıların görevlendirilmesi talebini reddetti.

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, 28 Nisan 2010'da, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, ''Hrant Dink cinayetiyle ilgili soruşturmanın genişletilip, soruşturmaya yeni savcı ya da savcıların atanması'' talebiyle dilekçe vermişti.

''Tartışmasız olan gerçek şudur ki Hrant Dink'in öldürülmesi eylemi, profesyonel bir örgüt tarafından çeşitli safhalardan oluşan bir operasyon şeklinde örgütlenmiş ve hayata geçirilmiştir'' ifadesi kullanılan dilekçede, cinayetten önce görevlilerce önlem alınmadığı savunularak, ip uçlarının değerlendirilmesi gerektiği belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler