Diriliş Ertuğrul dizisini eleştiren gazeteciye gözaltı
Van'da gazeteci Oktay Candemir, TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' adlı diziye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle, 'kişinin hatırasına hakaret etmek' iddiasıyla gözaltına alındı.

Hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartılan gazeteci Oktay Candemir, Van’da gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Candemir, sosyal medya paylaşımları ve yazıları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.
Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Candemir’in, TRT’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisiyle ilgili yaptığı eleştirel bir paylaşım üzerine Ertuğrul Gazi’nin hatırasına hakaret etmek iddiasıyla Türk Ceza Kanunun 130. maddesi kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.
Gazeteci yargılamaları veritabanı olarak bilinen Press In Arrest, ilk kez bir gazetecinin bu iddia ile suçlandığını açıkladı.
En Çok Okunan Haberler
-
Alaattin Çakıcı hakkında beklenen karar!
-
Hayırlı izdivacın sırrını veriyorum
-
O görüntülere ulaşıldı
-
Galatasaray'dan harika geri dönüş...
-
Arda Turan sessizliğini bozdu! İlk açıklama geldi
-
‘Oğlunun gemileri İsrail limanında’
-
Sultanahmet'te tarihi bina çöktü
-
Türk sanat müziğinin efsane ismi hayatını kaybetti!
-
50+1 tartışması rafa kalktı
-
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Yeniden İstanbul' yanıtı!