Disk'ten kıdem tazminatı için ortak mücadele çağrısı

DİSK Başkanlar Kurulu, kıdem tazminatı uygulamasının fona devrini öngören ve böylelikle "kıdem tazminatını kaldırmayı hedefleyen" düzenlemeye karşı tüm sivil toplum örgütlerini ortak mücadeleye çağırdı.

Yayınlanma: 30.09.2011 - 14:43
Abone Ol google-news

DİSK'in 29 Eylül'de Konfederasyon Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu Bildirisi açıklandı. Buna göre, Başkanlar Kurulu, işçi sınıfının mücadelesi sonucunda ete kemiğe bürünmüş kıdem tazminatı uygulamasının, "işgücü piyasasını esnekleştirmek, işten çıkartmaları kolaylaştırmak, işvereni rahatlatmak" söylemi ile fona devrini öngören böylelikle "kıdem tazminatını kaldırmayı hedefleyen" düzenlemeye karşı işçi sınıfının en sert tepkiyi vereceğini belirterek, tüm sivil toplum örgütlerini ortak mücadeleye çağırdı.
 

Bölgesel asgari ücret düzenlemesi ile ücretler bölge kalkınma ajanslarının inisiyatifine bırakılacak

Ulusal İstihdam Strateji belgesinde ifadesini bulan, bir kısmı 6111 sayılı Torba Yasa'nın yasalaşma sürecinde gündeme taşınan "genç işçilerin, çırakların sömürüsünü derinleştiren, işgücü piyasasında mevcut olan en kötü, kuralsız, güvencesiz çalışma biçimleri ile mücadele etmek yerine onlara yasal bir zemin sağlayan" bölgesel asgari ücret düzenlemesi ile asgari ücretin bölge kalkınma ajanslarının inisiyatifine bırakacağını savunan DİSK, bu tür uygulamalara karşı en geniş cephenin örülmesi için mücadele kararlılığını ortaya koydu.
 

Sendikalara yönelik gözaltı ve tutuklamalara son verilsin

Son günlerde artan terör olaylarına da değinilen açıklamada, "Başkanlar Kurulu, Türkiye'nin içine doğru çekildiği bu şiddet sarmalının içinden çıkarılmasını ve barışın tesisi amacıyla demokratik siyasetin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeker, sendika ve demokratik kitle örgütleri yönetici ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi çağrısı yapar, bu amaçla silahların sustuğu, barışın konuştuğu bir ortamın yaratılması için üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğini vurgular" denildi.

DİSK ayrıca görüş ve önerilerini anlatmak üzere 3 Ekim'de Meclis'e gideceklerini, Ankara'da 8 Ekim'de ise KESK, TMMOB ve TTB ile ortaklaşa eylem düzenleyeceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler