Diyarbakır ve Mardin'den acı haber: 4 şehit

Mardin’de Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdülkadir Çelik ve Onbaşı Mehmet Karadal, Sur’da ise Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu şehit oldu.

Yayınlanma: 03.03.2016 - 16:43
Abone Ol google-news

Mardin’in Dargeçit ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda dün sabaha karşı PKK’liler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdülkadir Çelik ve Uzman Onbaşı Mehmet Karadal şehit oldu, 8 PKK’li öldürüldü. Mersin, Gaziantep ve Manisa’da 3 eve acı haber gitti. Şehitlerin cenazeleri dün Mardin’de düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin’in Mersin’in merkez Akdeniz ilçesindeki evine acı haber gitti. Baba Cafer ve anne Gülay Şahin, oğullarının şehit olduğu haberini duyunca gözyaşlarına boğuldu. Ailenin 2 çocuğundan küçüğü olan şehit Üsteğmen Şahin’in, bir yıl önce evlendiği belirtildi. Şehit evine Türk bayrakları asılırken vatandaşlar da evlerinin balkonlarını Türk bayraklarıyla donattı. Astsubay Çavuş Abdulkadir Çelik’in Manisa’nın Gördes ilçesi kırsal Doğanpınar Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli, iki çocuk babası Astsubay Abdulkadir Çelik’in babası Hamit ve annesi Fatma Çelik acı haberle yıkıldı. Şehidin eşi Keziban Çelik, çocukları 7 yaşındaki Efe ve 2 yaşındaki Zeynep’in de Mardin’de bulunduğu belirtildi. Ailenin 5 çocuğundan biri olan şehidin Türk bayrağı asılan baba evi, taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı.

Jandarma Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Muhammet Karadal’ın Gaziantep’teki baba evine ateş düştü. Acı haberle şehidin annesi Ayşe Karadal ile görme engelli babası Cuma Karadağ ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. “Düğüne gelmişler babam, ne gelin var, ne damat” diye feryat eden acılı baba, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı.

Sur'da kanasla şehit ettiler

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde dün sabah Hasırlı ve Savaş mahallelerinde çatışmalar yaşandı. PKK’lilerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 uzman çavuş ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan uzman çavuş Fatih Efiloğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer askerin tedavisi sürüyor. Şehidin cenazesi bugün Ordu’nun Ünye İlçesine uğurlanacak. Öte yandan ilçedeki çatışmalarda 2 askerin de yaralandığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler