Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı: 3 şehit

Diyarbakır ve Şırnak Silopi’de polis otolarına düzenlenen saldırılarda 3 polis şehit oldu. Silvan’da uzaktan kumandayla patlatılan bomba manava giden 12 yaşındaki Mehmet Emin Simpil’in ölümüne yol açtı.

Yayınlanma: 30.08.2015 - 13:55
Abone Ol google-news

<video:356019>

Silopi’de kanlı gün

Polis, YDG-H’li olduklarını açıkladığı 3 kişiyi bir evde öldürdü. Bu olayın ardından büyük gerilim yaşanan ilçede polis aracına saldırı düzenlendi, bir polis şehit oldu

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde önceki gece bir eve operasyon yapan polis, YDGH’li olduğu öne sürülen 3 kişiyi öldürdü. Bu olayın ardından ilçede olaylar çıktı. Olaylara müdahale etmeye giden bir zırhlı araca yönelik bombalı saldırıda 1 polis şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Silopi’de dün gün boyu silah ve patlama sesleri duyuldu. Bazı mahallelerden dumanlar yükseldiği görüldü.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde önceki gece saat 03.00 sıralarında, PKK’nin gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi bir grup, Yenişehir ve Cuddi Mahallesi’ne çıkan cadde ve sokaklar ile ilçe merkezinden geçen İpek Yolu’nda gösteri yapmak istedi. Mahalleye çıkan sokak girişlerine barikat kuran göstericileri dağıtmak için olay yerine gelen güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Sabah saaatlerine kadar devam eden çatışmalarda, polisten kaçarak bir eve sığındıkları öne sürülen Ali Ödük (20), Halil Can (22) ve henüz ismi kesinleşmeyen bir genç polisin eve yönelik operasyonunda öldürüldü. Cenazeler Habur Gümrük Kapısı’ndaki Afet Yeri Adli Tıp Merkezi’ne gönderildi.

Şırnak Valiliği, öldürülen üç kişinin üzerinden 2 adet hücum yeleği, 3 Kalaşnikof ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini belirtti. Valilik, bu kişilerin kullandığı araçta bulunan bomba düzeneğinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bu olayın ardından Silopi’de dün bütün gün çatışmalar yaşandı. Bu arada silah ve patlama seslerinin yankılandığı ilçede, Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükselirken, halkın evlerine çekildiği, esnafın ise kepenk kapattığı öğrenildi. Olaylara müdahaleye giden zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu polis Yılmaz Dikmen (46) şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Kırıkkale’de şehit haberiyle yıkılan Dikmen’in babasi Hüseyin Dikmen, “Keşke oğlumun yerine ben ölseydim. Ne olursun bizi bırakma” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

‘İnfaz edildiler’

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, öldürülen üç kişinin silahsız olduğunu ve infaz edildiklerini öne sürdü. Cenazelerin Silopi Devlet Hastanesi’ne götürülmesi gerekirken, Habur Sınır Kapısı’na götürüldüğünü söyleyen Encü, “Bunu neden yaptıklarına biz de anlam veremedik” dedi.

Diyarbakır’da 2 polis şehit

Dicle Kent Bulvarı Medya Kavşağı’nda trafik kontrolü yapan polis aracı tarandı.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde trafik kontrolü yapan polis ekiplerine dün saat 13.30’da silah saldırı düzenlendi. Hastaneye kaldırılan polisler Ahmet Gılıç (38) ve İlker Narin (25) şehit oldu. Beyaz şapkalı kişinin, beyaz renkli bir araçtan inerek, polislerin aracına ateş açtıktan sonra, hızla uzaklaştığı belirtildi. Valilik teröristin saldırıda kullandığı tüfeği olay yerinde bıraktığını açıkladı.

Evli, bir çocuk babası Gılıç’ın teyzesinin oğlu İbrahim İşlek, Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce telefonda konuştuğunu belirterek, “Bana ‘Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil’ dedi. Bu sırada ses kesilip, telefon yere düşer gibi oldu. Ahmet‘in kelime-i şehadet getirdiğini duydum. Telefon kapandı” dedi. 1.5 yaşında bir kız babası Şehit İlker Narin’in babası acı haberi Kastamonu’dan oturdukları Taşköprü ilçesine giderken yolda aldı.

Yük trenine bombalı saldırı

Elazığ-Tatvan seferini yapan yük trenine önceki akşam Muş’a 40 kilometre uzaklıkta bombalı tuzak kuruldu. Patlamada trenin 32 vagonundan 5’i raydan çıkarak devrildi. Saldırıda 3 güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Patlamanın şiddetiyle raydan çıkarak kullanılamaz hale gelen 5 vagonun kaldırılmasının ardından tren yolunun yeniden ulaşıma açılacağı bildirildi.

 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat
Encü, öldürülen üç kişinin
silahsız olduğunu ve infaz edildiklerini
öne sürdü. Cenazelerin
Silopi Devlet Hastanesi’ne
götürülmesi gerekirken, Habur
Sınır Kapısı’na götürüldüğünü
söyleyen Encü, “Bunu neden
yaptıklarına biz de anlam veremedik”
dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler