Diyarbakır'da çöp konteynerinde patlama

Diyabakır'ın Dicle İlçesi'nde dün akşam bir çöp konteyneri içerisinde patlama meydana geldi. Çevredeki bir çok binanın camlarının kırılmasına nedeno lan patlamayla ilgili uzman ekiplerin yaptığı incelemede, demir profil içerisine hazırlanmış 20 el yapımı boru tipi bombanın patladığı saptandı.

Yayınlanma: 26.07.2015 - 10:21
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde dün akşam bir çöp konteyneri içerisinde patlama meydana geldi. Çevredeki bir çok binanın camlarının kırılmasına nedeno lan patlamayla ilgili uzman ekiplerin yaptığı incelemede, demir profil içerisine hazırlanmış 20 el yapımı boru tipi bombanın patladığı saptandı. Aynı bölgede   patlamamış boru tipi 2 bomba daha bulundu.

Diyarbakır Valiliği patlamayla ilgili bugün sabah saatlerinde şu açıklamayı yaptı: 

"Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde bulunan Çeşme Meydanı'nda bulunan çöp konteyneri içerisinde patlama meydana geldi. Dicle'de saat 22.00 sıralarında yüzleri kapalı gruplar tarafından güvenlik güçlerine yönelik el yapımı bomba ve havai fişekli saldırı teşebbüsüne gerekli müdahalede bulunuldu.

Saat 00.50 sıralarında ise Çeşme Meydanında bulunan çöp konteyneri içerisinde bir patlama olurken herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

Çöp konteynerinin tamamen parçalandığı patlama alanında incelemelerini yapan bomba imha ekibi çok sayıda metal parça tespit etti. Ayrıca, olaylarda kullanılan ve demir profil içerisine hazırlanmış 20 adet patlamış boru tipi el yapımı bomba ile 2 adet patlamamış boru tipi bomba, gerekli incelemeler için uzman ekip tarafından muhafaza altına alındı.

Olaylar sırasında çevrede bulunan dükkanların ve ikametlerin camlarında hasar meydana geldi. Olaylara ilişkin soruşturma sürmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler