Diyarbakır'da askeri üsse saldırı gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, meydana gelen şiddetli patlamanın askeri tesiste gerçekleştiği belirtildi. Patlamanın çok sayıda insan tarafından hissedildiği ve evlerin sallandığı söylendi. Patlama, kentte büyük korku yarattı.

Yayınlanma: 19.05.2021 - 00:44
Diyarbakır'da askeri üsse saldırı gerçekleştirildi
Abone Ol google-news

Diyarbakır'daki patlamanın sesi kentin bir çok noktasında duyuldu, ardından kentte siren sesleri duyuldu. Bölgedeki kaynaklar, patlamanın 8. Ana Jet Üssü civarında olduğunu söyledi. 

Saat 00.52 itibariyle ikinci bir patlama daha meydana geldiği bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada patlamanın, Diyarbakır’da bir askeri tesiste  gerçekleştiğini belirtti. Olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı aktarıldı.

MSB: ÜSSÜMÜZDE GEREKLİ FİZİKİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR

Diyarbakır'da askeri üsse yapılan saldırı girişimiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada "Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır" denildi.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00.30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır" ifadeleri kaydedildi. 


Sıcak gelişme, ayrıntılar geliyor…

Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için Cumhuriyet mobil uygulamasını (iOS, Andorid, Huawei) indirebilir, Twitter (@cumhuriyetgzt), Facebook (cumhuriyetgzt) ve Telegram (t.me/cumhuriyetgazetesi) hesabını takip edebilirsiniz.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler