Doğan Holding'de büyük değişim

Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliğinden ayrıldığını bildirdi.

Yayınlanma: 30.12.2009 - 12:30
Abone Ol google-news

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. - Dohol (DYHOL), Doğan Şirketler Grubu Holding'in ve Doğan Yayın Holding'in Onursal Başkanlığına Aydın Doğan'ın, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın getirildiğini açıkladı.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. - Dohol'un (DYHOL) Kamu Aydınlatma Paltformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu, istikrar içinde büyümek, mevcut iktisadi gücü ve konumunu korumak, geliştirmek, ülke sınırları dışına taşan yatırım faaliyetlerinde güçlü yabancı ortaklıklar tesis etmek amacıyla yeni bir yapılanmaya gitme kararı almıştır" denildi.

Kurumsal yapının güçlendirilmesi, holding ve iştirak yönetimlerinin etkinleştirilmesi, konsolide karlılığın ve performansın arttırılması amacını güden yeni yapıda Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding'in yönetim yapılarının sadeleştirilerek-mevzuat ile zorunlu kılınan durumlar hariç- iki holdingin ortak bir profesyonel ekip tarafından yönetileceği ifade edilen açıklamada, iştiraklerin faaliyet alanlarını Holdinge raporlayacakları kaydedildi.
 

6 ay içinde yapılanma tamamlanacak

Açıklamada, şöyle denildi:

"Aile bireyleri, Doğan Grubu şirketleri bünyesinde yürüttükleri icrai faaliyetleri önümüzdeki 6 ay içinde profesyonel CEO'lara devrederek aynı şirketlerin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacaklardır. Ayrıca, yeni yapıda, yukarıdaki icrai olmayan görevlerine ilave olarak, Holding Yönetim Kurulu'nda yer alarak, birlikte, tüm grubun stratejik gelişmesinden, gelecek tasarımından ve konsolide performansından sorumlu olacaklardır. Yeni dönemde, Doğan Şirketler Grubu Holding'in ve Doğan Yayın Holding'in Onursal Başkanlığını Aydın Doğan, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Arzuhan Doğan Yalçındağ üstlenecektir. Yeniden yapılanmanın, Holding ve İştirak genel kurullarının ardından 2010 yılının ilk 6 ayı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler