DSP'den bomba Erdoğan iddiası

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Burdur İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 14.05.2015 - 22:56
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Cumhurbaşkanı kaybolan itibarını geri almak için Meclis'i kendisi feshedecek" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker partisinin Burdur İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin gelecek 50 yılını belirleyeceğini söyleyen Masum Türker, "Bu seçim, ya gelecek 2019 seçimini etkileyecek ya da çok acil 1 yıl içinde bir erken seçimin tekrar yapılmasını gerektirecek bir yapıda oluşuyor" dedi.

'BU SEÇİM DÜNYAYI İLGİLENDİRİYOR'

Hem Türkiye'den para kazanan uluslararası camia hem de özellikle medya olmak üzere yurt içindeki bazı kesimlerin Türkiye'de parlamentodaki 4 parti dışında başka parti seçime girmiyormuş gibi bir tutum içinde olduğunu savunan Masum Türker, "Bu seçim yalnız Türkiye'yi ilgilendirmiyor, yalnız içinde bulunduğumuz coğrafyayı, Ortadoğu'yu değil dünyayı da ilgilendiren bir seçim. Bu seçimden sonra Türkiye'nin yeniden yapılanmasında, Türkiye'nin hem içinde meydana gelecek gelişmeler hem de dışındaki yapılanmalar çok önemli" diye konuştu.

'KEMAL DERVİŞ ÇÖPÇATAN OLACAK'

Uluslararası camianın Türkiye'yi Ak Parti- CHP koalisyonuna götürdüğünü öne süren Masum Türker, "Bu koalisyonun da çöpçatanı Türkiye'de daha önce ekonomi yönetiminde bulunmuş, DSP'nin bölünmesine neden olmuş Kemal Derviş" diye konuştu.

'EMEKLİLERE 2 BİN 600 TL'

Türkiye'ye yeni bir ekonomik model gerektiğini bunun da hem reel olarak ekonomik büyüme hem de işsizliği ortadan kaldıracak bir model olduğuna işaret eden Masum Türker, şöyle dedi:

"Her eve en az 2 bin TL girerse geçim sağlanabilir. Asgari ücretin vergiden muaf 2 bin TL olması gerektiğini aylar önce söyledik. Seçim dolayısıyla herkes bir ücret teklif ediyor. Bir ülkede asgari ücret 2 bin TL olacaksa bunun emeklilere yansıması gereken miktar yüzde 30 fazlasıyla 2 bin 600 TL maaştır."

'YARGI TARAFSIZ HALE GETİRİLMELİ'

4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihraç edilmesine de değinen DSP Lideri Masum Türker, "Kararlarından dolayı yargılanmış hakim ve savcının olduğu tek ülke dünyada Türkiye'dir. Hiçbir yerde hakim ya da savcı kararından dolayı yargılanmaz. Bu yargılama yanlıştır. Yargıyı ideolojiden uzak tarafsız bir yargı haline getirmeliyiz" dedi.

'HEDEFİMİZ BARAJI AŞMAK'

7 Haziran'da başta HDP olmak üzere DSP ve diğer partiler barajı aşmaz ama bazı bölgelerde milletvekili çıkarırlarsa uluslararası camianın Türkiye'yi meşruiyeti olmayan bir parlamenter sistem olarak ilan edeceğini vurgulayan Masum Türker, "Cumhurbaşkanı kaybolan itibarını geri almak için meclisi kendisi feshedecek. Türkiye'de oynanan oyun parlamentodaki 4 partiyi muhafaza edip CHP- AKP iktidarına Kemal Derviş'i ekleyip, Türkiye'nin federal bir yapıya gidişinin taşları döşenecektir. DSP olarak bu seçimde parlamentoya girmek için mücadele ediyoruz. Hedefimiz barajı aşmaktır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler