DTP'li Sakık, Ergin'le görüştü

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le anayasa değişikliğini görüşen DTP'li Sırrı Sakık, "Yapılacak değişiklik sadece bizimle ilgili değil, demokrasiye ve hukuka sahip çıkmak için yapılan bir şeydir" dedi.

Yayınlanma: 02.10.2009 - 14:23
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan'ın TBMM'nin açılış resepsiyonunda verdiği DTP'lilerin ifade verme kriziyle ilgili mesajların ardından DTP Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le anayasa değişikliğini görüştü.

Hükümet bazı DTP milletvekillerinin ifade vermeleriyle ilgili yaşanan krizi aşmak üzere anayasa değişikliğini gündeme alırken, DTP Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık da, olası formülleri Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüştü. Ergin'in makamında yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Sakık, Bakan'la sözkonusu anayasa değişikliğini ve yaşanan süreci değerlendirdiklerini kaydetti.

DTP'lilerin ifade verme krizini aşmak üzere henüz ortada net bir proje olmadığını, formül arayışının sürdüğünü kaydeden Sakık, "Geçmişte de, 1994'te de böyle bir süreci yaşamıştık. Yapılmak istenen değişiklik Anayasa Mahkemesi'nden dönmüştü. Şimdi de aynı duruma gelmemesi için ortak bir zeminde konuşmak lazım. Konu sadece bizimle ilgili değil. Demokrasiye ve hukuka sahip çıkmak için yapılan bir şeydir" diye konuştu.

Öte yandan DTP'nin hukukçu milletvekillerinin de sözkonusu anayasa değişikliği üzerinde çalıştığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler