Dünya, Kayseri'deki saldırıyı böyle gördü

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yapılan 14 askerin şehit olduğu bombalı saldırı dünya basınında geniş yer buldu.

Yayınlanma: 17.12.2016 - 17:04
Abone Ol google-news

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. 14 akserin şehit olduğu saldırı dünya basınında da geniş yer buldu. Dünya basınında yapılan tepkiler şu şekilde:

REUTERS: TÜRK ASKERLERİNİ TAŞIYAN OTOBÜSTE PATLAMA

Türkiye’nin Kayseri şehrinde izinli askerleri taşıyan bir otobüse bombalı saldırıda bulunuldu. Üniversite yakınlarındaki patlama bölgesine ambulanslar gönderildi. Olayda ölenler olduğu belirtiliyor. Patlama, bomba yüklü olduğuna inanılan bir araç otobüsün yanından geçerken meydana geldi.

AFP: TÜRKİYE'DE HALK OTOBÜSÜ YAKININDA PATLAMA

Türkiye’nin orta kesimindeki Kayseri’de bir araç halk otobüsünün yakınından geçerken patladı. Olay yerinden gelen görüntülerde otobüsün patlamanın etkisiyle tamamen yanarak enkaz haline geldiği görüldü. Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan Kayseri sakin bir yer olarak biliniyor. Olay, tam bir hafta önce 44 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul’daki saldırının ardından geldi.

BBC: KAYSERİ'DE OTOBÜS SALDIRISINDA ÇOK SAYIDA ÖLÜ

Türkiye’de şüpheli bir aracın patlaması sonucu otobüsteki 13 asker öldü, 48 asker ise yaralandı. Ordu’dan yapılan açıklamada sivillerin de yaralanmış olabileceği ifade edildi.

CNN INTERNATIONAL: TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE YAKININDA PATLAMA

Türkiye’nin orta kesimindeki Kayseri’de Erciyes Üniverstesi yakınlarında bir patlama meydana geldi. Patlayıcılarla yüklü araç hareket halindeyken bir otobüsü hedef aldı. Otobüste askerler olduğu ifade ediliyor.

Suudi Arabistan kanalı El-Arabiya da Kayseri'deki terör saldırısını duyurarak, "Türkiye'nin orta kesiminde yer alan Kayseri'de üniversite önünde patlama" şeklinde servis etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler