'Dünya okulu' okuyucuyla buluşuyor

Salman Khan’ın Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan kitabı “Dünya Okulu” İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşuyor. Kitabın kapağında ise okuyucuları sürpriz bir uygulama bekliyor.

Yayınlanma: 05.11.2014 - 11:07
Abone Ol google-news

Dünyanın en yaygın online öğrenim platformu Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan’ın Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan  kitabı “Dünya Okulu” 8-16 Kasım tarihleri arasında 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda olacak. STFA Yatırım Holding iştiraklerinden, SİF İş Makinaları’nın katkılarıyla Türkçeleştirilen kitap, Türkiye’de de Khan Academy Türkçe adı altında hizmet veren Khan Academy’nin hikayesini kurucusunun kaleminden anlatmanın yanı sıra, Salman Khan’ın eğitim reformu ve eğitim sisteminin geleceği ile ilgili görüşlerini de içeriyor.

Salman Khan, kitabında mevcut eğitim sisteminin artık eskisi kadar işe yarar olmadığından bahsederken, Khan Academy’nin kuruluş hikayesini içten cümlelerle anlatıyor: “Dünya nüfusunun yalnızca bir bölümünün çok iyi bir eğitime sahip olmasını artık kabul edemeyiz. Kafamda bu fikirlerle hem son derece iddialı ama –kolayca ulaşılabilir olsa da saçma derecede az kullanılan teknolojilerin yardımıyla–tamamen gerçekleştirilebilir bir misyon bildirisi hazırladım: Herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim”.

Her bir bireyin birbirinden farklı olduğu ve eğitim sisteminin bu farklılıklar gözetilerek tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine inanan Khan, çocukları yaş gruplarına göre sınıflara ayırmak, sınavlarla seviyelerini belirlemek ve ekonomik zorlukların eşit eğitim alma hakkının önüne geçmesi gibi kısıtlamaların artık tamamen kaldırılması gerektiğine inandığını açıklıyor. Günümüz teknolojisinin çok daha verimli kullanılarak eğitimin daha taşınılabilir ve ulaşılabilir hale getirilebileceğini kaydeden Khan, kitabında tüm dünyanın kocaman bir okul ve Khan Academy’nin de bunun bir uzantısı olduğunu belirtiyor.

Kitabın kapağına, Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) teknolojisi uygulandı

8-16 Kasım tarihleri arasındaki fuarda Khan Academy Türkçe ve Yapı Kredi Yayınları standında ayrı ayrı yer alacak olan “Dünya Okulu” kitabının sadece Türkçe baskısında, Magnetic London-İstanbul’un desteğiyle artırılmış gerçeklik (augmented reality) teknolojisi kullanıldı. Ücretsiz LAYAR uygulamasını indirerek kitabın kapağını tarayan okuyucular, dijital içeriğe buradan ulaşabiliyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde video, fotoğraf, ses kaydı gibi dijital içerikler, fiziksel dünyayla birleştirilebiliyor.

Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki Khan Academy Türkçe

2006 yılında Salman Khan tarafından kurulan ve kısa sürede milyonlarca kişinin ücretsiz eğitim aldığı bir platforma dönüşen Khan Academy bugüne kadar matematik, biyoloji, kimya, fizik, finans ve tarih gibi alanlarda verdiği yarım milyardan fazla ders ile dünyanın en büyük sınıfı olma özelliği taşıyor. Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe ise şu ana kadar Türkçeleştirilen 3000’den fazla ders videosu, binlerce alıştırma ve problem ile Türkçe eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla www.khanacademy.org.tr    adresinde hizmet veriyor. Khan Academy Türkçe derslerinde seçmeli altyazılar da bulunuyor. Böylece işitme engelli kullanıcılar için de bir kaynak oluşturuluyor.  

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler