
Haberi Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Twitter hesabından duyurdu. Nieto, “Görev tamamlandı: Yakaladık”diyerek Guzman’ın tutuklandığını açıkladı.
AP’nin geçtiği bilgiye göre Guzman’ı yakalamak için düzenlenen operasyonda beş kişi öldürülürken, Meksikalı bir güvenlik görevlisi de yaralandı.
ABD’nin sadece hakkında bilgi paylaşanlara bile 5 milyon dolar ödül vadettiği Guzmán, geçen yıl mart ayında yakayı ele verip hapse girmişti. Ancak ‘Bücür‘ün tutsaklığı uzun sürmemiş ve uyuşturucu baronu 11 Temmuz’da cezaevinden kaçmıştı.
Meksika hükümeti Guzmán’ın, hücresindeki duşun altından kazılan bir tünel yardımıyla dışarı çıktığını ve 800 metre uzunluğundaki tünelden bir motosikletle kaçırıldığını açıklamıştı. Tünelin ucunun ise hapishane yakınlarındaki bir kulübeye çıktığı belirlenmişti.
Guzman, daha önce de 2001 yılından cezaevinden kaçmıştı.