‘Dünyaya değer katma zamanı’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Adana İnovasyon Haftası’nda yaptığı konuşmada, ticaretin, üretimin para kazanmak olarak algılandığı dönemin artık geride kaldığına değindi.

Yayınlanma: 29.10.2016 - 22:08
Abone Ol google-news

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Adana İnovasyon Haftası’nda yaptığı konuşmada, ticaretin, üretimin para kazanmak olarak algılandığı dönemin artık geride kaldığına değinerek, dünyaya değer katmanın önemine işaret etti. Büyükekşi, “Son dönemlerin en iyi projeleri çevreyle ilgili, örneğin havayı temizleyen bisiklet gibi. Böyle projeler olduğu sürece gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir ülke bırakabiliriz” dedi.,

Para etmeyen bilgi

Gerçek hayatta uygulanmayan, ekonomiye dönüşmeyen, ‘faydasız teorik bilime’ ülkenin ihtiyacı olmadığını vurgulayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Böyle faydasızca üretilmiş teorik teknolojilere, faydasız bilime Türk milletinin ihtiyacı yoktur. Eğitimde dünya standartlarını yakalamalıyız. Ama şuna da asla müsaade etmeyeceğiz; üniversitelerimizde milyonlarca gencimizi okutup ondan sonra bu ülkenin 4-5 milyon gencinin KPSS ile devlete gözünü diktiği anlayış asla ve asla başarılı olmayacaktır. Ülke olarak her ne yapacaksak özel sektör eliyle yapmak zorundayız” dedi. TÜBİTAK’ı da yeniden yapılandıracağını açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise “TÜBİTAK’ı özel sektöre öncülük ve rehberlik eden bir kurum haline getireceğiz. Artık AR-GE yapan kurumdan ziyade sizlerin AR-GE yapmanıza destek olacak, sizlere adeta bir partner olacak bir kurum haline gelecek” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler