‘Durduğumuz yer belli, yaşamın, halkın içindeyiz’

Üniversitenin işine son vermesinin ardından açtığı davayı kazanan ve Ekim 2017’de görevine yeniden başlayan Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu Kilim de dün KHK ile ihraç edilenlerden oldu.

Yayınlanma: 08.07.2018 - 22:11
Abone Ol google-news

Barış imzacılarından Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu Kilim, dün yayımlanan KHK ile ihraç edildi. Üniversitenin işine son vermesinin ardından açtığı davayı kazananan ve hukuk mücadelesinin ardından Ekim 2017’de görevine yeniden başlayan Kilim, “Hakkımda hiçbir soruşturma yok. Eğitim Sen’de eğitim sekreterliği görevi yürütüyorum. Sendikal olarak aktif olmamın ihraçta etkiliği olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kilim, Mersin Üniversitesi’ndeki tüm akademisyenlerin baskı altında çalıştırıldığına dikkat çekerekşunları söyledi: “Üniversite içinde tüm akademisyenler odasından başını çıkaramadan mutsuz çalışıyor. Rektör, kendisi için dikensiz bir gül bahçesi yaratmak istedi ve yarattı. Beni ve ailemi zor günler bekliyor. Hiçbir suçum yokken adımız teröristlerin adının yazılı olduğu söyleyenen listelere yazıldı. Kamuoyu nezdinde rencide edildik.” Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın 2 yıldır akademik personel ile toplantı yapamadığını ve fakülteleri ziyaret edemediğini söyleyen Kilim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim nerede durduğumuz belli. Biz yaşamın, halkın içindeyiz. Rektör, 2 yıldır bir kere bile akademik personeli ile toplanamamıştır, fakülteleri ziyaret edememektedir. Fakültelerimizdeki tezler, akademik kriterlere göre değerlendirilmemektedir. Akademi artık bir şey üretemez durumuna gelmiş, şu andan itibaren bir tiyatro temsiline dönüşmüştür. Üniversitelerin hiçbir işlevi kalmamıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon