Eczacıbaşı ve Taner Legion d'Honneur'e değer görüldü

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, Fransız devletinin en prestijli nişanı sayılan Legion d'Honneur'e değer görüldü.

Yayınlanma: 02.03.2011 - 09:22
Abone Ol google-news

Oya Eczacıbaşı ile Görgün Taner’e Legion d’Honneur nişanları önümüzdeki günlerde düzenlenecek özel bir törenle sunulacak. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Fransa ve Türkiye arasında kültürel bağın güçlenmesine katkıda bulunması, sanata ve sanatsal eyleme, evrensel kültür ve sanatın yaygınlaşmasına yılmadan hizmet etmesi ve İstanbul Modern’de bir buluşma noktası yaratması nedeniyle Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emié ve dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in tavsiyesiyle, Fransa Cumhuriyeti tarafından Legion d’Honneur nişanına layık görüldü. Oya Eczacıbaşı, iki ülke arasında yarattığı eşsiz bağ ile Fransız-Türk ilişkilerini yaşatan başlıca aktörlerden biri olarak nitelendirildi.

Orta ve lise öğrenimini Fransa’da tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitiren Oya Eczacıbaşı, İngiltere’de müze işletmeciliği üzerine yüksek lisans yaptı. 2004 yılından bugüne İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı olan Oya Eczacıbaşı, 2002 – 2008 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak müze işletmeciliği üzerine dersler verdi. Oya Eczacıbaşı, 2002 yılından bu yana İKSV Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürüyor.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, 1 Temmuz 2009 – 31 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Fransa’da Türkiye Mevsimi’nin Türkiye Komiserliği görevini üstlenmişti. Görgün Taner, Fransa’da Türkiye Mevsimi’nin başarısında oynadığı önemli rol ve iki ülke arasındaki dinamizm ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine katkısından dolayı,  Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emié ve dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in tavsiyesiyle, Fransa Cumhuriyeti tarafından Legion d’Honneur nişanına layık görüldü. 9 ay süren Fransa’da Türkiye Mevsimi kapsamında, aralarında yaklaşık yüz konferans ve bilimsel toplantının da yer aldığı ve 15 milyondan fazla izleyicinin katıldığı 600’den fazla etkinlikle Türkiye'nin kültür-sanat alanındaki enerjisi, yaratıcılığı ve çeşitliliği Fransız kamuoyuna tanıtılmıştı.

2002 yılından bu yana İKSV Genel Müdürlüğü’nü sürdüren Görgün Taner, halen İstanbul Modern ve Avrupa Kültür Vakfı (European Cultural Foundation) Yönetim Kurulu üyesi, Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü’nde Öğretim Görevlisidir. Görgün Taner 2010 Eylül ayında Amsterdam Belediyesi tarafından “Amsterdam Belediyesi Sanat Danışmanı” olarak görevlendirildi.

Napoleon Bonaparte döneminde 1802 yılından itibaren Fransız Hükümeti’nin üstün başarılarda bulunanları ödüllendirmek amacıyla vermeye başladığı Chevalier dans L’Ordre National de la Legion d’Honneur nişanı Fransız devletinin en prestijli ödüllü kabul ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon