El Kaide-İHH operasyonunda 4 tutuklama

14 Ocak’ta Van merkezli olarak Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri’de eş zamanlı düzenlenen ve İHH’nın Kilis bürosuna da baskın yapılan El-Kaide operasyonun da gözaltına alınan 25 kişiden 8’i tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi, 4’ü tutuklandı.

Yayınlanma: 17.01.2014 - 09:01
Abone Ol google-news

14 Ocak’ta Van merkezli olarak Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri’de eş zamanlı düzenlenen ve İHH’nın Kilis bürosuna da baskın yapılan El-Kaide operasyonun da gözaltına alınan 25 kişiden 8’i tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi, 4’ü tutuklandı. Operasyonu yürüten polisler, savcı ve talimatın altında imzası olan hakimin görev yeri değiştirilmişti. İHH’dan alınan bilgisayarlar iade edilmişti

Polis, savcı, hakim gitti

İHH’ye yönelik El Kaide operasyonunun ardından Van ve Kilis’te TEM müdürleri, merkez, Ankara ve Amasya’da 13 amir ile Van merkezli soruşturmayı yürüten savcıların koruma polisleri değiştirilmişti. Yine HSYK 1. Dairesi’nin adli yargı kararnamesi ile 19 savcı ve 1 hakimin görev yeri değiştirilirken İHH’nın da adının karıştığı El Kaide bağlantılı operasyonu yürüten Van’da da değişiklik yapılmıştı. Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanırken, kararnamedeki tek hâkim olan Van Hâkimi Hatıran Alper ise Malatya Hâkimliği’ne getirildi.

El-Kaide sorumlusu İHH faturası

Operasyonda gözaltına alınan El Kaide’nin Türkiye sorumlularından “Louai” lakaplı İbrahim Şen’in İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla Suriye’deki El Kaide kamplarına yardım gönderdiği ve sınır geçişlerinde yakalanmamak için İHH faturası kullandığı iddia edilmişti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı operasyonun ardından çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yapmış İHH’yı kastederek operasyonun bir STK’ya yönelik olmadığını belirtmişti. Açıklmada aranan bir kişinin iş yeri olarak İHH’da da arama yapıldığı aramayı yapan kolluk görevlilerinin iş yerinde bulunan tüm bilgisayarlara el koyarak muhafaza altına aldığı bilgisi Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine bildirildikten sonra şüpheliyle ilişkisi olmayan bilgisayarların incelenmeksizin iade edilmesi talimatı verildiği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler