'El Nusra, Türk tümgenerali öldürdü' iddiasına açıklama

Independent Gazetesi'nin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, TSK mensubu bir tümgeneralin, El Nusra ile gerçekleştirilen bir toplantı sırasında öldürüldüğünü yazmıştı. Askeri kaynaklar, bu iddiayı yalanladı.

Yayınlanma: 22.02.2016 - 14:54
Abone Ol google-news

İngiliz gazetesi Independent'ın Ortadoğu muhabiri Robert Fisk'in "TSK'den bir tümgeneralin El Nusra'yla toplantıdayken öldürüldüğü" iddiasını içeren yazısı, Türkiye basınına da yansıdı.

Fisk'in, toplantı sırasnıda El Nusra'ya yönelik bombalama sonucunda Türk tümgeneralin de öldüğü iddiasını içeren yazısına, askeri kaynaklardan yalanlama geldi.

Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, bazı basın yayın organlarında yer alan "TSK'de görevli tümgeneralin Suriye'de öldürüldüğüne" ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Yetkililer, söz konusu haberin "yalan" olduğunu kaydetti.

ROBERT FISK NE YAZMIŞTI?

İşte İngiliz Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk yazısında şu ifadelere yer vermişti:

“Nusra Savaşçıları İle Buluşan Yüksek Rütbeli Bir Türk Subayı Bombalama Sırasında Öldü”

- Karşılaştığım birçok üst rütbeli subay, Suriye topçusunun ateşiyle ölmüş yüksek rütbeli bir Türk subaydan bahsediyor. Tümgeneral Şahin Hasret olarak veriyorlar adını. Nusra savaşçılarıyla toplantı yaptığı sırada buluştukları evi Suriye ordusu vurmuş. Suriyelilerin özgüvenlerinin artmış olduğunu görebiliyorsunuz, keskin nişancı korkusu olmadan tepe üstünden topçu atışlarını takip ediyorlar.
Ama belki de bildikleri bir şey var. Nusra arada sırada tek bir havan atışıyla karşılık verebiliyor Suriye topçusuna. Suriye zırhlılarını ve tepeye giden yollarda topçu mevzilerini filme alırken hiç kimse bizi engellemeye kalkışmadı. Gerçekten de birçok otomatik topçu bataryası var, şık kamuflaj boyaları, cephane dolu variller bu yakınlarda Moskova’dan epey bir hediye geldiğinin göstergesi.

“Türkiye Nusra Militanları İçin Beton Yol İnşaa Etti”

Fisk, Türkiye’nin Nusra militanlarının geçmesi için İsrail’in Lübnan’da yaptığına benzer iki küçük beton yol inşa ettiğini de öne sürdü. ‘Kendi gözlerimle bir Türk askeri kamyonetinin bu yoldan geçtiğine tanıklık ettim’ dedi. Ancak Türk askeri kaynaklar, bu haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler