Elçi dosyasında 134 video kaydı var

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Başsavcılığı, olay yerinde yapılan bütün video çekimlerini topladı.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 23:03
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre soruşturma dosyasında 6’sı basın açıklamasını izlemek üzere olay yerinde bulunan basın kuruluşları ile PTT, MOBESE, Emniyet Foto Film Şube Müdürlüğü, Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü ve “açık kaynaklardan” toplam 134 video görüntüsü dosyaya girdi.

Emniyet Foto Film Şube Müdürlüğü’nde kameraman olarak görev yapan polis memuru ise tanık olarak verdiği ifadede basın açıtklaması sırasında “suç unsuru olabilecek pankartlara odaklandıklarını” söyledi. Açıklamanın bittiği anda yaşlı bir kadın ve erkeğin gelip Tahir Elçi’yle Kürtçe konuştuğunu ifade eden polis memuru şunları söyledi:

“Yaşlı amcanın konuşmasının bitimine yakın Balıkçılarbaşı tarafından silah sesleri geldi. Ne oluyor diye dönüp baktım. Yanımızdaki Güvenlik Şube’den polis arkadaşlarımızın ateş ettiklerini görünce kendimi aracın ön tarafında duvarın dibine attım. Silah seslerinin geldiği an başımı Balıkçılarbaşı’na bakan kısma çevirdim. O sırada kayıttan çıktım. Kendimi yere attığımda ise görüntü almaya devam ettim. Yerde yatan şahsı (Tahir Elçi) çektim. Yanındaki silahı ve etrafı çekebileceğim kadar çektim. Ancak teröristleri tam olarak nereden kaçtıklarını, Dört Ayaklı Minare’nin sütununu kendime sütre olarak kullandığımdan çekemedim. Elçi’nin vurulma anını ve yere düşme anını görmedim. Silah seslerini duyarak dönüp baktıktan sonra kendimi yere atıp kayda girdiğim esnada, kaçan ikinci şahıs olduğunu düşündüğüm şahsın görüntüsünü koşarken yakaladım. Ancak hangi istikametten kaçtığını görmedim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler